Het is oorlog in het land van de datingapps: Bumble vs. Tinder

Datingapp Bumble spant een rechtszaak aan tegen het moederbedrijf van Tinder. Tinder zou plannen hebben om Bumble’s functie ‘Women-make-the-first-move’ te kopiëren.  Het is ook niet de eerste keer dat er een rechtszaak is tussen de twee bedrijven.

Bumble is net zoals Tinder een dating app. De applicatie bestaat sinds 2014 en is gemaakt door één van de oprichters van Tinder. Whitney Wolfe Herd verliet het bedrijf toen met een rechtszaak en een zware schadevergoeding.

Vrouw als eerste babbelen

Het grote verschil tussen Tinder en Bumble is dat bij die laatste de vrouw als eerste moet beginnen babbelen met haar mannelijke match. In februari maakte de CEO van Match Group (dat niet alleen eigenaar is van Tinder, maar ook van andere datingapps zoals OkCupid, Match.com en PlentyOfFish) bekend dat Tinder binnenkort deze functie ook zal introduceren en daar kunnen ze bij Bumble niet mee lachen.

Rechtszaak en paginagrote advertentie

Het is niet de eerste keer dat er een rechtszaak is waar Bumble en Match Group beide in voor komen. Eerst had Match Group namelijk al een rechtszaak aangespannen tegen Bumble, omdat zij enkele van Tinders belangrijkste features zouden gekopieerd hebben, zoals het heel bekende swipen naar links of rechts.

Tinder heeft de laatste tijd veel terrein verloren ten opzichte van Bumble op de steeds breder wordende markt van datingapplicaties. Vorige week reageerde Bumble op de rechtszaak van Match Group met een paginagrote advertentie in de New York Times waarin het heel zwaar uithaalde naar Tinder.

Die zouden namelijk meermaals hebben proberen om Bumble te kopen (voor 450 miljoen dollar) en, nadat hun bod afgewezen was, overgegaan zijn op intimideren en kopiëren van hun concurrent.

Meer
Lees meer...