Het leed van Lady Gaga: als 19-jarige verkracht door music producer

Tijdens een interview op de radio met Howard Stern vertelde Lady Gaga dat ze op haar 19e verkracht werd door een 20 jaar oudere man. Haar aanrander zou een music producer geweest zijn, maar zelf wil ze niet zeggen wie.

Lady Gaga werd geïnterviewd over haar haar lied ‘Swine’, toen radiohost Howard Stern opmerkte dat de lyrics verwijzen naar een incident van seksueel misbruik. Stern vroeg de popster of zij ooit aangerand was door een producer, waarop ze de vraag probeerde te ontwijken met “I don’t wanna… Happy times! Let’s talk about happy things!”. Maar wanneer de interviewer doorvraagt, krijgt hij toch een antwoord. 

In het begin lacht Lady Gaga nog met een paar flauwe opmerkingen, maar al snel wordt het heel serieus. “Ik heb de laatste jaren een aantal gruwelijke dingen meegemaakt waar ik nu om lach, want ik heb veel meegemaakt. Ik heb veel fysieke en emotionele therapie gehad om te genezen. Ik was een schim van mijn vroegere zelf. Ik was mezelf niet. En om eerlijk te zijn, ik was 19, ik ging naar naar een katholieke school en er gebeurden allerlei gekke dingen. Ik dacht dat dat was hoe volwassenen waren. Ik was erg naïef.”

Music producer van MTV?

Ze zegt dat ze de man in kwestie nooit geconfronteerd heeft, maar dat ze verlamd was van angst toen ze hem later weer tegenkwam en opnieuw zo zou reageren bij een confrontatie. “Zulke dingen gebeuren elke dag, en het is griezelig en triest. Ik wilde zelfs niet toegeven wat er gebeurd was. Lange tijd heeft niemand er iets van geweten. Ik begon het pas te beseffen na vier of vijf jaar. Plots kwam het keihard aan. Ik was erg getraumatiseerd en het enige wat ik kon denken was dat ik gewoon moest blijven doorgaan.”

Rond haar 19e deed Lady Gaga, toen nog gewoon Stefani Germanotta, mee aan een tv-show op MTV. Het zou dus inderdaad goed kunnen dat haar aanrander een music producer was. De reden dat het zo lang duurde voor Lady Gaga dit bekend maakte is omdat ze niet wilde gedefinieerd worden door het voorval. “Ik zou het vreselijk vinden als mensen gaan zeggen dat elke creatief iets dat ik gemaakt hebt, voorkomt uit wat die klootzak me heeft aangedaan.” 

Een ander slachtoffer van Dr. Luke?

Lady Gaga zei wie haar aanrander was, alleen dat hij 20 jaar ouder is dan zij. Maar Mark Geragos, advocaat van zangeres Kesha, wees wél iemand aan. Een tijdje geleden diende Kesha een klacht in tegen haar producer Dr. Luke wegens aanranding. Op Twitter postte Geragos het bericht ‘Guess who the rapist was?’ met een link naar een artikel over de verkrachting van Lady Gaga. Toen een fan vroeg of hij iemand bedoelde die Kesha-fans kenden (wijzend op Dr. Luke), antwoordde Geragos met ‘Bingo’. 

Maar Lady Gaga’s woordvoerder zegt dat haar aanrander niet Dr. Luke was. Hij vindt het schandalig dat iemand misbruik zou maken van zo’n gevoelige situatie. Ook de woordvoerder van Dr. Luke ontkent dit: “Lady Gaga en Luke hebben elkaar maar twee keer ontmoet, minder dan een half uur lang. Hij is nooit met haar alleen geweest en heeft haar nooit aangeraakt.” Maar Geragos houdt vol en wil Lady Gaga zelfs ondervagen en in verband brengen met de aanranding van Kesha. Hij beweert ook dat drie andere ‘minder bekende’ vrouwen een gelijkaardige ervaring hadden met Dr. Luke. 

Dit is het interview van Lady Gaga tijdens de show van Howard Stern.Bron: Business Insider, Daily Mail, Buzzfeed
Meer
Lees meer...