Het moment waarop die arme Hanne Decoutere onwel werd tijdens VRT-journaal: “Ik kan niet meer”

De job van nieuwsanker moet verschrikkelijk zijn als je jezelf niet goed voelt. En dat is wat Hanne Decoutere gisterenavond tijdens het laatavondjournaal op één overkwam. Ze kondigde een item over de dood van de Griekse zanger Demis Roussos aan en even later zagen we als kijker een lege nieuwsstudio.

Het betekende ook het einde van de uitzending. Bezorgde kijkers gingen op Twitter te rade en al gauw liet hoofdredacteur Björn Soenens weten dat Hanne even onwel was geworden, maar dat het intussen weer beter ging. Buiten beeld hoorde je haar nog zeggen: “Ik kan niet meer.”

Blijkbaar had ze last met de ademhaling en vocht ze tegen opkomende misselijkheid. Ze probeerde de uitzending nog af te maken, maar dat lukte uiteindelijk niet. Ook de hitte van de lampen in de studio maakte dat niet gemakkelijk. Er zou geen dokter aan te pas gekomen zijn.

Vandaag reageerde ze op Twitter alle berichtjes die ze van kijkers heeft gekregen. En zoals het bij een goed nieuwsanker hoort, haalt ze er een nieuwsitem bij. Ze heeft dus last van griep. Veel beterschap, Hanne!

Meer
Lees meer...