Left Right
scrollTop top

Het stond in de sterren geschreven: Black Panther brengt na amper 26 dagen al meer dan een miljard op


Het stond in de sterren geschreven: Black Panther brengt na amper 26 dagen al meer dan een miljard op

Amper 26 dagen heeft het geduurd, maar nu is het zover: de nieuwste Marvel-hit groeide uit tot een wereldwijd fenomeen en brengt nu al meer dan een miljard dollar op. Het is nog maar de 33e film in de gehele filmgeschiedenis die de magische grens van het miljard overschrijdt.

Ondertussen is Black Panther nog altijd onverminderd populair in de zalen. Vier weken op rij voert Black Panther nu al onvermoeibaar de Amerikaanse box office aan. Het is de eerste film uit het Marvel Cinematic Universe die dat voor elkaar krijgt.

Het zijn cijfers die aantonen dat Black Panther ergens een snaar heeft geraakt. Hoofdacteur Chadwick Boseman vertelde onlangs nog in The Daily Show aan presentator Trever Noah dat de gehele cast en crew voelde dat ze aan iets bijzonders bezig waren, maar dat desondanks niemand dit succes durfde voorspellen. “Het zou evengoed kunnen dat de film een kijkersniche zou aanspreken”, vertelde Boseman daar.

Vijfde Marvel

Black Panther is al de vijfde Marvel die meer dan een miljard opbrengt. Eerder waren ook The Avengers, Avengers: Age Of Ultron, Iron Man 3 en Captain America: Civil War al Marvel-kaskrakers, alleen deed geen van die films het al sneller dan Black Panther. Binnenkort (25 april) verschijnt de volgende Marvel in het rijtje, The Avengers: Infinity War – Part 1. In die film zal Black Panther opnieuw te zien zijn.

Wat Black Panther onderscheidt van andere ‘zwarte films’ – Black Panther heeft een overwegend zwarte cast en een zwarte regisseur – is dat deze film het wereldwijd goed doet, ook in Europa en Canada. Wereldwijd voelen mensen zich aangesproken tot het universum van Black Panther en het fictieve land Wakanda, dat is de grote kracht van de film.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  696.642
 • Aantal
  doden
  20.879