Hier zijn 13 plekken in Gent waar je heerlijk kan brunchen

Zoveel te doen en te beleven in het prachtige Gent, maar ook wat betreft het eten doen ze niet onder. Goesting in een stevige brunch of een zalig ontbijt? Dit zijn 12 plekken die je zeker moet kennen: 

1. Simon Says 

Simon Says… more coffee? Een leuke koffiebar in het centrum van Gent waar je terecht kan voor ontbijt of brunch. Je kan er zelfs een kamer boeken voor minstens 110 euro per nacht, ontbijt inclusief! 😉

2. Het Brood-huys 

Ook in de Jacobijnenstraat kan je terecht voor een stevige brunch. Je hebt er de keuze uit verschillende soorten brood en ze voorzien ook salades en gebak, voor ieder wat wils!

3. Café Parti

In deze zaak vlakbij het Sint-Pietersstation kan je gezellig buiten zitten. Op zondag kan je er van 11 tot 15u terecht voor een uitgebreide brunch in buffetvorm! 

4. Pain Perdu 

Dit zaakje ligt op de Walpoortstraat. Buiten een stevig ontbijt vind je hier een hoop andere lekkernijen op de kaart: salades, quiches, croques en nog veel meer. Een andere troef is dat je hier in openlucht kan vertoeven. Pain Perdu beschikt over een gezellig tuintje dat zich er perfect toe leent om uitgebreid te brunchen! Begin hier alvast te watertanden.

5. Huize Colette 

Huize Colette ligt op de Belfortstraat en je hebt er zowel ruime keuze aan brunch als aan boeken. Ambachtelijke producten, vers gebak en giga-ontbijtcombinaties voor de grote honger!

6. Clouds in my coffee 

Voor koffie, ontbijt en meer. Als je inspiratie nodig hebt voor interieur, kleding of andere gadgets, kan je hier een zeer leuke verzameling vinden! 

7. Le Jardin Bohémien 

In Jardin Bohémien kom je terecht in een lekker ontspannen sfeer. Ze presenteren je een overheerlijk ontbijt, maar ook de cake en taart moet je proberen. Je vertoeft in een leuk interieur en je ontdekt hippe vintage spullen.

8. Café Labath 

Café Labath, het walhalla voor de koffiedrinker! Hier krijg je koffiebonen van over heel de wereld, een ware streling voor de tong (en de geest). 

9. Gust 

Gust is een ontzettend gezellige plek voor een koffie of iets tasty. Op het suggestiebord vind je al eens een soep, pasta of quiche en voor het ontbijt hanteren ze een vaste kaart: van huisgemaakte granola over american pancakes tot ontbijtcombo’s met alles erop en eraan. 

10. Den Hoek Af 

Den Hoek Af is een toffe keet in de Vlaanderenstraat. Hier vind je zelfgemaakte sapjes en limonades, waanzinnige combinaties met chocolademelk en voor de zoetebekjes: overheerlijke taart! 

11. Superette 

Ambachtelijk zei je? De Superette serveert broodjes vers uit de houtoven, croissants, chocoladebroodjes en zoveel meer. Een karnemelk-pannenkoek of een Engels ontbijt, het water loopt ons al uit de mond!

12. Jackie’s bagelbar 

Hier kom je voor één ding: bagels! 

13. Julie’s House

Ben je geen zoetebek? In Julie’s House word je hoe dan ook verleid… Cupcakes en muffins in alle geuren en kleuren. We love it!

Natuurlijk heeft Gent nog zoveel meer koffieplekken waar je de rust helemaal terugvindt. Verken de stad en je vindt de meest waanzinnige stekjes! 

Meer
Lees meer...