Hoeveel cijfers zie jij in deze optische illusie?

Optische illusies kunnen veel zeggen over je persoonlijkheid en manier van denken. Enige tijd geleden deelden we al een afbeelding die bepaalde of je verlegen of zelfzeker was en daarna een TikTok waarin gevraagd werd hoeveel tijgers je kon spotten. In de TikTok-test van deze week moet je op zoek gaan naar tien cijfers.

Het is weer tijd voor een TikTok-test. Vorige maand schreven we over een optische illusie waarin TikTok-gebruikers zoveel mogelijk katachtigen moesten proberen tellen. Deze keer gaat het om het vinden van tien cijfers. En het is dus weer moeilijker dan je zou denken. Als je alle cijfers kan spotten, dan zou je namelijk tot de 1 procent behoren die daarin slaagt.

Cijfers

Deze nieuwe, trendy optische illusie werd voor het eerst gedeeld op TikTok in april. Als je die wil kraken zal je toch serieus je oogspieren mogen opspannen. Want “slechts 0,1 procent kan alle tien cijfers spotten”, luidt het onderschrift bij de illusie. Die werd gedeeld door TikTokker @purpzosaur. Zijn video werd intussen al meer dan 20.000 keer bekeken. Op het eerste gezicht lijk je dus slechts vier cijfers te zien: zes, acht, vier en één. Maar je zou er uiteindelijk tien moeten kunnen spotten. En het feit dat er een GIF van een dansende gorilla te zien is op de achtergrond maakt de opdracht nog moeilijker. Je zou eigenlijk de kleinere beelden moeten samenvoegen om het groter plaatje te kunnen zien, en dus alle cijfers vinden.

Maar lang niet alle TikTok-gebruikers slaagden daarin. In de reacties onder de video is te lezen hoe vrijwel iedereen een ander antwoord heeft. “Ik zie alleen 12346789”, zei iemand. Een ander schreef: “Ik zie 12346780”. “Ik zie 64801”, beweerde nog een ander. Gebruikers hadden naar verluidt de meeste moeite om het cijfer vijf te ontdekken. Dat volgens verschillende mensen worden gevormd “door de gorilla wanneer hij met zijn rechterarm begint te zwaaien”.

Alle tien de cijfers spotten is dus een moeilijke taak, want slechts 1 procent zou uiteindelijk ze allemaal kunnen vinden. Lukt het jou?

Bekijk de TikTok (en de illusie) hier:

@purpzosaur Monke protec #cool #fypシ #illusion #crop ♬ original sound – Respect
Meer
Lees meer...