Deze maand is Home Alone precies dertig jaar oud. En om dat te vieren geeft regisseur Chris Columbus heel wat interviews. In één daarvan heeft hij het over de verschijning van Donald Trump in Home Alone 2: Lost In New York. Die cameo is er enkel gekomen doordat Trump de regisseur had gechanteerd.
De feestdagen komen er weer aan. Of we die met de hele familie zullen kunnen vieren, valt nog af te wachten. Maar wat wel zeker is, is dat Home Alone weer in de hele wereld op televisie zal zijn. De film verscheen al in 1990, maar blijft een Kerstklassieker.
Home Alone 2: Lost In New York
Het was al snel duidelijk dat Home Alone die status zou verdienen, en dus maakte regisseur Chris Columbus al twee jaar later een vervolg. In Home Alone 2: Lost In New York gaat de familie van Kevin McCallister (Macaulay Culkin) naar Florida om de feestdagen te vieren.
Maar de jonge Kevin slaagt erin om op het verkeerde vliegtuig te stappen en hij belandt in New York. Daar leert ie dat de Sticky Bandits, z’n vijanden uit de eerste Home Alone-film, ontsnapt zijn uit de gevangenis. Ze zijn namelijk ook in New York en ze willen wraak.
Donald Trump
Op een bepaald moment zien we Kevin McCallister binnenstappen in het Plaza Hotel. Op dat moment is Donald Trump de eigenaar, en toevallig loopt de jongen hem tegen het lijf. Hij vraagt de weg naar de lobby, en Trump antwoordt met “op het einde van de gang links”.
Die verschijning was natuurlijk niet toevallig. Volgens Home Alone-regisseur Chris Columbus was het Trump zelf die koste wat kost in de film wilde verschijnen. “Zoals voor veel locaties in New York moet je betalen om daar te mogen filmen”, vertelde hij tijdens een interview met Insider.
Chantage
“We hebben een Plaza Hotel benaderd, dat Trump op dat moment bezat, omdat we in de lobby wilden filmen. We konden het hotel namelijk niet nabouwen op een set. Trump vond het goed. Dus we betaalden, maar er was meer.”
“Hij zei: ‘De enige manier waarop jullie het Plaza mogen gebruiken, is als ik in de film verschijn.’ Dus we zijn akkoord gegaan. En toen we de film voor het eerst lieten zien was het heel vreemd. Mensen begonnen te juichen toen Trump op het scherm verscheen.”
“Dus ik zei tegen de editors dat ze hem in de film moesten laten. Het was een momentje voor het publiek. Maar zonder ons te chanteren was hij dus nooit in de film verschenen”, klonk het nog.