‘Homo Universalis’ is op zoek naar nieuwe kandidaten

Ben jij in veel dingen goed en denk je dat je 100 mensen kan wegspelen in spelletjes als slaapzakspringen, bureaustoelracen of rollen wc-papier afrollen? Dan is dit misschien jouw moment. VRT is namelijk op zoek naar nieuwe deelnemers voor de rubriek Homo Universalis in Iedereen Beroemd.

Kijk jij al drie seizoenen lang naar Homo Universalis met de gedachte “ik kan dat beter”? Wel, dan is het nu je kans om dat te bewijzen. De inschrijvingen voor het vierde seizoen van de reeks zijn namelijk geopend. Via de website van Eén kan je je nu inschrijven voor het vierde seizoen.

Homo Universalis

Bijna elke aflevering van Iedereen Beroemd eindigt nu al drie jaar lang met een spelletje van Homo Universalis. Daarin nemen 100 Vlamingen het tegen elkaar op in verschillende – soms hilarische – opdrachten. Wie het er het slechtste vanaf brengt, valt af. En zo gaat het verder tot er maar één persoon overblijft: de Homo Universalis, de mens die van alle markten thuis is. Die wint een bon van Sunweb om een jaar lang gratis te reizen.

Vind jij dat die titel jou toebehoort, dan kan je je nu inschrijven via de website van Eén. Iedereen die ouder is dan 18 kan zich inschrijven. De enige vereiste is dat je je vrij kan maken voor de opnames in augustus. De opnames gebeuren in naleving van de coronamaatregelen, zoals ook al dit seizoen te zien was. Voor de inschrijving moet je ook een filmpje van één minuut doorsturen waarin je jezelf op een originele manier voorstelt.

Ketnet-versie

Dit jaar kunnen niet enkel volwassenen zich inschrijven, want er komt ook een editie op Ketnet speciaal voor kinderen tussen 7 en 12 jaar. Het concept blijft daarbij hetzelfde, waarbij er dus 100 deelnemers elke aflevering een nieuwe opdracht krijgen. Wie laatst eindigt, valt af. Maar de opdrachten zullen hier dus op kindermaat gemaakt zijn.

Inschrijven voor de kindereditie kan via Ketnet.be of via de Ketnet-app. In september zal het eerste seizoen van Homo Universalis Ketnet te zien zijn op de zender.

Meer
Lees meer...