Left Right
scrollTop top

Goed idee? Duitsland gaat honden uitlaten twee keer per dag verplichten


Pixabay
© Hond uitlaten Duitsland verplicht

Duitsers die honden hebben, zullen binnenkort niet meer zelf kunnen beslissen hoe vaak ze die uitlaten. Het zal bij onze oosterburen namelijk verplicht worden om minstens twee keer per dag te gaan wandelen met je trouwe viervoeters. Dat meldt de Britse krant The Guardian.

Pixabay

Naar schatting bewegen zo’n 9,4 miljoen Duitse honden niet genoeg of krijgen ze niet de stimuli die ze nodig hebben om te bewegen. Minister van Landbouw Julia Klöckner (CDU) voert daarom een nieuwe wet in waardoor Duitsers verplicht worden om hun hond twee keer per dag uit te laten. De honden moeten ook minstens een uur per dag in de buitenlucht komen.

Klöckner stelt dat haar nieuwe maatregel gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek dat aantoont dat honden nood hebben aan “voldoende activiteit en contact met prikkels uit de omgeving”. Honden moeten dus in contact staan met andere dieren, de natuur én mensen.

(Nieuw-Zeeland kiest inwoner van het jaar: premier Jacinda Ardern, kopstuk coronacommunicatie of kat Mittens?)

Niet hele dag alleen

Pixabay

Daarnaast denkt de Duitse regering eraan om het langdurig vastbinden van honden aan een leiband te verbieden. Honden mogen ook niet langer de hele dag alleen thuis gelaten worden en moeten meerdere keren per dag verzorgd worden.

“Honden zijn geen knuffels, ze hebben ook eigen behoeften waarmee rekening moet worden gehouden”, stekt Klöckner.

(De “mooiste kat ter wereld” verdient bakken geld als influencer.)

Controles op niveau van deelstaten

De nieuwe wet wordt in 2021 ingevoerd, maar zorgt nu al voor heel wat ophef in Duitsland. Zo vragen veel mensen zich af hoe de regel gecontroleerd zal worden, aangezien 19 procent van de Duitse gezinnen een hond bezit.

Volgens Klöckner zou de verantwoordelijkheid daarvoor bij de deelstaten liggen en zullen die zorgen voor de handhaving van de wet.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  305.409
 • Aantal
  doden
  10.737