Neefje van Michael Jackson zal hoofdrol spelen in biopic van de zanger

Lionsgate is druk bezig aan een film over het leven van zanger Michael Jackson. Wie de rol van Michael zou spelen, was lang een groot vraagteken. Maar vandaag maakte het productiehuis bekend dat de rol naar Jaafar Jackson gaat, de 26-jarige zoon van Jermaine Jackson en dus het neefje van de zanger zelf.

Begin deze maand maakte productiehuis Lionsgate bekend dat het het levensverhaal van Michael Jackson in een film zou gieten. De biopic lag al langer op tafel, maar het duurde dus tot nu vooraleer een productiehuis er echt mee aan de slag wilde. Ondertussen is regisseur Antoine Fuqua druk bezig aan de voorbereidingen. En daarbij hoort natuurlijk ook de cast. De hoofdrol in de film zal alvast gaan naar iemand die Michael Jackson zelf goedgekeurd zou hebben: zijn neefje Jaafar.

Michael

De biopic, met als werktitel Michael, is al sinds 2019 in de maak en vond een jaar geleden met Lionsgate eindelijk een distributeur. Zij haalden toen het project binnen op basis van een scenario van scenarist John Logan (SkyfallHugo, Gladiator). Producer Graham King, die eerder al Bohemian Rhapsody producete, werd ook aan het project gekoppeld.

Michael zou het volledige turbulente leven van de in 2009 overleden popster tonen, van zijn The Jackson 5-periode tot zijn overlijden. Hoe de film zal omgaan met de vele beschuldigingen van seksueel misbruik van minderjarigen aan het adres van Michael Jackson is niet geweten.

Jaafar

Wat we nu dus wel al weten, is dat Jaafar Jackson de hoofdrol voor zijn rekening zal nemen. Jaafar is de 26-jarige zoon van Michaels broer Jermaine Jackson, die natuurlijk ook lid was van de Jackson 5. Jaafar heeft nog geen acteerervaring, maar maakt wel eigen muziek.

Regisseur Fuqua is alvast blij met de nieuwe aanwinst. “Het is ongelooflijk om te zien hoe hard Jaafar Michael tot leven kan brengen. Ze hebben een soort van spirituele connectie. En ook Jaafars chemie met de camera is enorm aanwezig”, vertelt hij aan Collider. Wanneer de film precies zal uitkomen, is niet bekend.

Meer
Lees meer...