Horrorfilm ‘Winnie the Pooh: Blood & Honey’ krijgt vernietigende kritieken, maar is kassucces

Winnie the Pooh: Blood & Honey, de horrorfilm over de anders zo brave en schattige beer, is een enorm succes aan de box-office. Daarmee lijkt de film zijn verwachte cultstatus waar te maken, ondanks zeer slechte recensies.

Horrorversies van bekende personages lijken een echte hype te worden. Naast horrorfilms over Peter Pan en The Grinch, is de meest populaire zonder twijfel die over Winnie the Pooh. Winnie the Pooh: Blood & Honey vertelt het verhaal van Winnie en Knorretje die verlaten zijn door Christopher Robin. Daardoor hebben ze geen eten meer en besluiten ze, volledig verwilderd, menselijke prooien te zoeken.

Box-office

De film neemt zichzelf niet al te serieus en is daarnaast ook met een heel beperkt budget van 100.000 dollar (93.700 euro) gemaakt. Die aanpak leek veel fans warm te maken voor de film, maar overal werd er uitgekeken naar de release van Winnie the Pooh: Blood & Honey. Ook in België was de horrorfilm even in de cinema te zien.

In de Verenigde Staten is Winnie the Pooh: Blood & Honey zelfs zo’n succes dat de vertoning is cinema’s er verlengd is. Aanvankelijk was het plan om de horrorfilm maar één avond te tonen, maar dat is verlengd tot een week. Ondertussen heeft de film volgens Deadline al meer dan 1,5 miljoen dollar (1,4 miljoen euro) opgebracht. Daarmee hebben de makers nu al fors winst geboekt op hun zeer beperkte productiebudget. Ze bevestigden eerder al dat Winnie the Pooh: Blood & Honey een vervolg krijgt, met een (iets) groter budget.

Slechte recensies

Het succes aan de box-office staat in schril contrast met de recensies van filmcritici. Op 35 reviews op de website Rotten Tomatoes zijn er maar twee positief. Daarmee staat de Tomatometer op amper 6 procent. Ook om IMDb haalt de horrorfilm amper 4,2 op 10.

(Her)bekijk de trailer van Winnie the Pooh: Blood and Honey hier:

Meer
Lees meer...