‘Peter Pan’ gaat ‘Winnie de Pooh’ achterna en krijgt ook horrorversie

Het lijkt maar niet op te houden met de bloederige versies van bekende animatiefilms. Nadat eerder dit jaar werd bekendgemaakt dat er een horrorfilm over Winnie de Pooh zou komen, volgde enkele maanden later ook dezelfde aankondiging rond The Grinch. En nu komt er dus nóg een enge film bij, namelijk een horrorversie van Peter Pan.

Dat nostalgie werkt, daar kijkt niemand nog raar van op. Maar toch nemen de revivals de laatste maanden de meest bizarre vormen aan. Zo komen er dit jaar nog horrorversies van Winnie de Pooh en The Grinch aan. Al is niet meteen duidelijk waar en wanneer die precies te zien zullen zijn. Maar toch volgde er ook gisteren nog een opvallende aankondiging. Ook van Peter Pan zal namelijk een enge versie worden gemaakt door dezelfde makers als Winnie de Pooh: Blood and Honey.

Horrorversie

Neverland zal nooit meer hetzelfde zijn na de nieuwe adaptatie van regisseur Rhys Frake-Waterfield. Waterfield staat ondertussen al bekend als de bedenker van Winnie de Pooh: Blood and Honey, een lugubere versie van het originele verhaal van A.A. Milne. Nu kiest hij dus voor een ander verhaal, namelijk Peter Pan van schrijver J.M. Barrie.

Over de inhoud van die nieuwe horrorfilm is nog niet veel bekend. Het is dus ook nog niet geweten of Frake-Waterfield zich volledig zal baseren op het originele verhaal of niet. Ook een exacte releasedatum is nog niet bekendgemaakt.

Peter Pan

In het originele verhaal staat Peter Pan natuurlijk bekend als ‘de jongen die nooit opgroeit’. Wanneer hij Wendy ontmoet, neemt hij haar en haar broers mee naar Neverland. Daar komt hij vaak oog in oog te staan met een van de bekendste slechteriken ooit, Captain Hook.

Hoe dat verhaal zich kan vertalen in een horrorversie, blijft de grote vraag. Maar we kunnen er alvast van uitgaan dat het verlies van Captain Hooks hand een rol kan spelen en dat Peter Pan Wendy voor een andere reden zou kunnen meenemen naar Neverland. Daarnaast zal er ook het nodige bloed aan te pas komen.

Meer
Lees meer...