Disney start opnames live action-film ‘Peter Pan & Wendy’

De live action-versie van Peter Pan komt eraan! De opnames van die film zijn namelijk gestart. Peter Pan & Wendy verschijnt normaal in de loop van 2022 op Disney+.

Disney heeft de opnames van de live action-film Peter Pan & Wendy opgestart. Da’s – zoals de naam al doet vermoeden – een nieuwe versie van de klassieker Peter Pan uit 1953. De film is één van de volgende in het lijstje met live action-versies van Disneyklassiekers. Disneyfans kunnen eerst nog genieten van Cruella.

Cast

De verwachtingen voor Peter Pan & Wendy zijn heel groot. En de cast die Disney wist te verzamelen, is alvast een goed begin. Zo spelen de jonge (maar toch ervaren) acteurs Ever Anderson en Alexander Molony de rollen van Wendy en Peter Pan. Die twee amuseren zich alvast samen op de set.

Kort na die bekendmaking kondigde Disney ook de komst van Yara Shahidi (Grown-ish) aan. Zij kruipt in de huid van het wereldberoemde elfje Tinkerbell. Bad guy van dienst is niemand minder dan Jude Law (Fantastic Beasts). Hij zal te zien zijn als Captain Hook, al had Disney eigenlijk z’n oog op Will Smith laten vallen voor die rol.

Peter Pan & Wendy

Het plot van Peter Pan & Wendy is een klein beetje anders dan dat van de animatiefilm uit 1953. Wendy moet naar een kostschool, maar dat wil ze helemaal niet. Ze besluit om samen met haar broertjes te ontsnappen en belandt in Neverland. Daar leren ze Peter Pan kennen, en de rest is geschiedenis, zoals ze zeggen.

Regisseur van dienst is David Lowery. Hij is al sinds 2016 aan het project verbonden. Lowery had dan namelijk de Disneyfilm Pete’s Dragon op de wereld losgelaten. Die samenwerking was zo’n succes dat Disney die onmiddellijk wilde verlengen.

Peter Pan & Wendy heeft ondertussen ook teaser gekregen:

Peter Pan & Wendy verschijnt normaal in 2022 op Disney+.

Meer
Lees meer...