‘Winnie the Pooh’ krijgt horrorfilm

De meesten kennen Winnie the Pooh en zijn vriendjes uit de verhalen van schrijver A.A. Milne. Die waren ook ooit te zien in een tekenfilmversie van Disney. Later volgde ook de live action-versie Christopher Robin over Winnies beschermer Janneman Robinson. Maar deze keer gaat het een volledig andere richting uit met het Disneyverhaal, want er komt namelijk een horrorfilm van uit.

Winnie the Pooh en Knorretje die niet langer gelukkig zijn en dan maar besluiten om op menselijke prooien te jagen? Het lijkt een onmogelijk scenario, maar toch lijkt het eraan te komen. Een filmmaker, Rhys Waterfield, werkt namelijk aan een slasher-film met de twee personages in de hoofdrol. Of die film Winnie the Pooh: Blood and Honey ook in België te zien zal zijn, is niet bekend. Maar het concept ziet er alvast bizar uit.

Blood and Honey

Het is niet de eerste keer dat sprookjes- en/of Disneyfiguren terechtkomen in een horrorfilm. Zo zou zelfs het origineel sprookje over Sneeuwwitje een horrorverhaal zijn geweest en was ook Pinokkio geen al te prettig verhaal. Maar later kreeg Disney toch de reputatie een ‘familievriendelijk bedrijf’ te zijn. Toch zal een van hun projecten nu een horrorversie krijgen. Disney zelf werkt niet mee aan het project, aangezien Winnie the Pooh ondertussen publiek domein is.

Dat project is namelijk van filmmaker Rhys Waterfield. Hij besloot om een horrorversie van het verhaal te maken. In een interview met Variety liet hij alvast weten hoe het verhaal er zal gaan uitzien. “Pooh en Knorretje worden de grote vijanden”, klinkt het. “Christopher Robin is van hen weggelopen en ze hebben geen voedsel meer om van te leven. Dus hun leven wordt een slagveld.”

Menselijke prooien

Om die reden zullen de twee personages dus op zoek moeten gaan naar nieuw voedsel. “Uiteindelijk worden ze gek en keren ze terug naar hun dierlijke intuïties. Ze zijn niet meer tam en gaan op zoek naar prooien.” En die prooien zullen dus mensen zijn.

In hetzelfde interview vertelt regisseur Waterfield ook over het feit dat hij de film niet te serieus neemt. “Het is geen Hollywood-productie. We moeten er zelf ook de humor van inzien, want dit is echt te gek voor woorden.” Of de film ook bij ons te zien zal zijn en waar, dat valt nog af te wachten.

Meer
Lees meer...