Horrorfilm ‘Winnie the Pooh’ krijgt vervolg

De horrorversie van Winnie the Pooh is hot! Gisteren maakten we bekend dat de film Winnie the Pooh: Blood and Honey ook in België te zien zal zijn. Vandaag komt het nieuws dat de makers al werken aan een sequel. Door de populariteit van de eerste zullen ze daar ook meer budget voor kunnen uittrekken.

Winnie the Pooh en Knorretje die niet langer gelukkig zijn en dan maar besluiten om op menselijke prooien te jagen? Het lijkt een onmogelijk scenario, maar toch is het vanaf volgende week te zien in onze bioscopen. Filmmaker Rhys Waterfield werkte namelijk aan een slasher-film met de twee personages in de hoofdrol. Winnie the Pooh: Blood and Honey is al sinds de bekendmaking een grote hit en voor de fans is er dus goed nieuws: er komt een vervolg.

Winnie the Pooh

Horrorversies van bekende personages lijken een echte hype te worden. Naast horrorfilms over Peter Pan en The Grinch, is de meest populaire zonder twijfel die over Winnie the Pooh. Al sinds de aankondiging van Winnie the Pooh: Blood and Honey lijkt de wereld in de ban te zijn van het project. Dat uitte zich ook in de bezoekcijfers in de bioscopen waar de film al uitkwam.

In Blood and Honey is Christopher Robin van Winnie en Knorretje weggelopen, waardoor de twee geen voedsel meer hebben. Daardoor wordt hun leven compleet omgegooid en gaan ze op zoek naar menselijke prooien om op te eten. Hoewel de film zichzelf niet al te serieus neemt, is het publiek er helemaal gek van.

Vervolg

Door de aanhoudende interesse heeft regisseur Rhys Waterfield al laten weten dat er een vervolg zit aan te komen. Dat meldt Variety. Voor dat vervolg zal er ook meer budget zijn, aangezien het publiek groter bleek dan verwacht. “Ik weet perfect wat ik wil doen met het tweede deel. Het gaat nog gekker en leuker worden”, vertelt Waterfield.

“Het budget voor het vervolg zal minstens vijf keer zoveel zijn als dat van de eerste film”, zegt hij ook nog. Dat is nog steeds niet gigantisch veel als je weet dat de eerste film een budget van slechts 100.000 dollar (zo’n 93.000 euro) bedroeg. De horrorwereld rond Winnie de Pooh lijkt dus nog maar net begonnen.

Meer
Lees meer...