‘House of the Dragon’: Fabien Frankel (Ser Criston Cole) deelt enkele details van op de set

Voor fans van House of the Dragon was Ser Criston Cole, gespeeld door Fabien Frankel, aanvankelijk een van de fan favorites. Hoewel dat later in de reeks enigszins verandert, is zijn personage nog steeds populair. Jimmy Fallon nodigde de acteur dan ook uit voor The Tonight Show en daar deelde Frankel enkele details van op de set van House of the Dragon.

De 28-jarige Brit Fabien Frankel was voor House of the Dragon een relatief onbekende acteur. Na een kleine rol in de kerstfilm Last Christmas (2019), brak hij door als Dominique Renelleau in de Netflixreeks The Serpent (2021) van de Belg Hans Herbots. Nu heeft hij dus als Ser Criston Cole pas zijn tweede grote rol te pakken.

Ser Criston Cole

(Let op voor spoilers)

In House of the Dragon heeft Fabien Frankel van bij het begin een belangrijke rol. Hij verslaat op het koninklijke toernooi verrassend Prince Daemon Targaryen (Matt Smith) en draagt die zege op aan Princess Rhaenyra Targaryen (toen nog gespeeld door Milly Alcock). Als zij iets later, door haar statuut als troonopvolger, een nieuw lid van de Kingsguard moet kiezen, gaat ze dan ook voor Ser Criston Cole. Dit tot verrassing van velen, want de ridder stamt niet af van een van de belangrijke, rijke families uit Westeros.

In die rol is hij de persoonlijke ‘bodyguard’ van Rhaenyra, maar in aflevering 4 breekt hij zijn eed door naar bed te gaan met de prinses. Dat doet hij op initiatief van Rhaenyra zelf die zo wraak wil nemen op haar oom Daemon die haar vlak daarvoor had afwezen.

Van fan favorite naar ‘verrader’

Voor Cole betekent de vrijpartij echter meer en hij vraagt dan ook aan de zopas uitgehuwelijkte Princess Rhaenyra om samen weg te lopen. Die weigert dat echter en zegt dat ze hem enkel als minnaar wil. Op dat moment, halverwege het eerste seizoen van House of the Dragon, kiest Ser Criston Cole de kant van Queen Alicent (Emily Carey/Olivia Cooke) en keert hij zich dus tegen zijn vroegere geliefde.

In het gesprek met Jimmy Fallon spreekt Fabien Frankel over die verandering van fan favorite tot ‘verrader’. De acteur verrast echter met een verhaal waaruit blijkt dat niet iedere kijker van House of the Dragon aanvankelijk fan was van zijn personage. “Toen de reeks nog maar juist begonnen was, waren we met alle acteurs op Comic Con. Ineens hoor ik iemand roepen ‘Die daar speelt Criston Cole, I hate that dude!’. Ik was heel verward en dacht ‘Oei, nu al?'”, lacht Frankel.

Eerste opnamedag

In The Tonight Show spreekt Fabien Frankel ook over hoe het was om op de set voortdurend met zijn harnas te moeten rondlopen. “In het begin voelde het heel zwaar, al begon dat na verloop van tijd te beteren. Vooral het gedeelde aan mijn nek was lastig, want daardoor moest ik tussen de opnames door altijd door iemand gevoederd worden”, legt hij uit.

De acteur kwam tot slot ook nog terug op zijn eerste opnamedag. Toen stond hij op de set met heel wat bekende acteurs die te zien zijn in House of the Dragon en was hij blijkbaar nogal starstruck. “Mijn eerste scène bestond er eigenlijk gewoon in dat ik met mijn ogen moest rollen omdat ik de nachtelijke shift had toegewezen gekregen. Maar ik was zo overdonderd door alles dat mijn gezicht volledig verlamde. Even hoopte ik nog dat niemand het gezien had, maar er stonden op dat moment 53 camera’s op de set, dus ik kon het niet verbergen”, blikt hij terug.

Bekijk hier het interview met Fabien Frankel in The Tonight Show:

House of the Dragon is iedere zondag in de VS te zien op HBO Max en bij ons via Streamz telkens om 3 uur op de nacht van zondag op maandag.

Meer
Lees meer...