‘House of the Dragon’: Showrunners geven uitleg bij slotscène van aflevering 9

(Let op voor spoilers.) De voorlaatste aflevering van het eerste seizoen van House of the Dragon was naar goede gewoonte opnieuw een van de meest cruciale. Zo was er niet alleen de kroning van King Aegon II en de machtsgreep van de Greens. Ook de slotscène zorgde voor heel wat commotie op sociale media. Velen vragen zich namelijk af waarom Princes Rhaenys Alicent en Aegon liet leven. In een extra video op YouTube geven de showrunners van House of the Dragon meer uitleg bij die belangrijke scène.

Princes Rhaenys Targaryen zorgde misschien wel voor het meest cruciale moment in aflevering 9 van House of the Dragon. Na de dood van King Viserys (Paddy Considine) wordt ze door Otto Hightower opgesloten in haar kamer. De vader van Queen Alicent beseft namelijk al snel dat zij de belangrijkste tegenstander van Aegon is in de Red Keep. “Rhaenys wordt opgesloten in haar kamer omdat de schrik bestaat dat ze anders meteen Princess Rhaenyra zou inlichten over wat er allemaal aan het gebeuren is”, legt coshowrunner Miguel Sapochnik uit. Uiteindelijk kan de ‘Queen Who Never Was’ toch ontsnappen met de hulp van Erryk Cargyll.

Dat doet Rhaenys echter niet zonder zomaar. “We hadden een slotscène nodig voor de aflevering. Daarom dachten we wat het ergste zou zijn dat er kan gebeuren tijdens de kroning van Aegon II. Een draak die losgelaten wordt op de menigte leek ons de beste keuze daarvoor”, gaat medeshowrunner Ryan Condal verder.

Meleys

“We wilden Rhaenys geen passieve rol geven (zoals ze wel heeft in het boek Fire & Blood van George R. R. Martin, red.). We wilden dat ze een belangrijke rol had in plaats van gewoon toe te kijken”, voegt Sapochnik toe. “Uiteindelijk is het haar moreel kompas dat ervoor zorgt dat ze niet drastischer ingrijpt.”

“Ze beseft dat als ze hier met haar draak Meleys iedereen in brand kan steken en er zo voor kan zorgen dat er waarschijnlijk opnieuw vrede is in Westeros. Maar Rhaenys wil vermoedelijk niet degene zijn die verantwoordelijk is om dat een andere moeder aan te doen. Het is een moeilijke keuze voor haar, waar veel mensen waarschijnlijk hun eigen mening zullen over hebben, maar uiteindelijk beslist ze om niets te doen en gewoon weg te vliegen”, besluit Condal.

Bekijk hier de behind the scenes van aflevering 9 van House of the Dragon:

House of the Dragon is iedere zondag in de VS te zien op HBO Max en bij ons via Streamz telkens om 3 uur op de nacht van zondag op maandag.

Meer
Lees meer...