‘Huis Gemaakt’: Onvoorziene problemen in Boortmeerbeek zorgen voor mogelijk zware gevolgen

De deadline voor de ruwbouwwerken zit de resterende zes koppels van Huis Gemaakt deze week enorm op de hielen. Haast elke minuut is kostbaar. En de lontjes lijken in de aflevering van morgen nog korter te worden wanneer er in Boortmeerbeek onvoorziene problemen opduiken. Daarbij komt ook nog eens werfleider Johny iedereen een bezoekje brengen. Waar de Limburgse duo’s hem konden verbazen, in de goede of slechte zin is nog niet duidelijk, maakten de koppels uit Antwerpen de werfleider ronduit boos.

In de nieuwe aflevering van Huis Gemaakt van morgen dreigt in Boortmeerbeek een grote donkere wolk roet in het eten te gooien. Letterlijk. Want terwijl Ines & Sebastien liever bezinnen voor ze beginnen, gaan bulldozers Alexia & Emiel voluit voor de actie. Die verschillende werkwijze begint echter z’n tol te eisen, vooral wanneer een inschattingsfout van Emiel plots grote gevolgen heeft. “We kregen telefoon van de buurman dat het huis onder water staat …”, vertelt Ines in de preview van de aflevering van morgen. En naarmate de werken vorderen loopt de spanning tussen de koppels in Boortmeerbeek verder op.

Antwerpen

Na het onenigheidje over de huisinrichting vorige week, waarbij jurylid Cerina Marchetta een beslissing in de plaats van de Antwerpse duo’s moest maken, zit de teamspirit intussen goed. Cedric & Anaïs en Lien & Melvin lijken stilaan een geoliede machine te vormen. De muren en plafonds zijn gestript en dus mogen ze kabels trekken en leidingen leggen. Maar wel pas na de goedkeuring van werfleider Johny.

Die is echter bij zijn bezoek aan de Antwerpse werf allesbehalve onder de indruk. “Ik ben boos”, maakt Johny duidelijk. “Maar écht boos hé. Dat is hier een slagveld. Wat ik hier aantref, daar gaan mijn haren recht omhoog van staan. Je kan de trap niet op of je valt naar beneden. De fun voor de bouw gaat eruit als ik zo’n werf zie. Dit kan echt niet.” Cedric & Anaïs en Lien & Melvin willen zich wel niet zomaar bij zijn commentaar neerleggen.

Beringen

Ook in Beringen zijn de ruwbouwwerken nog volop aan de gang. Daar worden namelijk nog steeds vloeren uitgebroken. Een werkje waar bij Younes & Eline en Melanie & Didier een geurtje aanhangt, ook weer letterlijk. “De strontput, wat een smerig ding”, klinkt het bij Didier. “Wat een kakwerk.”

Ook zij krijgen werfleider Johny over de vloer. Na zijn inspectieronde valt Johny’s mond open van verbazing. Maar zullen de Limburgers wel hun deadline kunnen halen? Dina benadrukt dat een onafgewerkte ruwbouw minder verbouwtijd voor de slaapkamer betekent. Dat doet de bezorgdheid toenemen.

Bekijk de preview van de volgende aflevering van Huis Gemaakt hier:

Huis Gemaakt is elke dinsdag en donderdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...