‘Huis Gemaakt’: In Hasselt loopt de spanning op bij eerste afbraakwerken

Sinds deze week is het nieuwe seizoen van Huis Gemaakt te zien op VTM. In de eerste aflevering zagen we hoe de zes duo’s uit Antwerpen en Aalst de jury moesten proberen overtuigen met een maquette. In de tweede aflevering is het aan de koppels uit Hasselt. Ook zij mogen na het tonen van hun plannen aan de afbraak beginnen. En dat loopt alleszins al niet van een leien dakje.

Huis Gemaakt is sinds deze week terug en zorgt in het derde seizoen meteen voor enkele veranderingen. Zo werd enkele maanden geleden al bekendgemaakt dat specialisten Bart Appeltans en Béa Vandendael vanaf dit seizoen ook te zien zullen zijn in het programma op VTM.

Maar daarnaast is er nog een verschil met vorig jaar. Deze keer begint het nieuwe seizoen met zes duo’s in plaats van negen. Op die manier kunnen de verbouwingen nog sneller beginnen. Zo zien we in de tweede aflevering al hoe die eerste verbouwingen al meteen voor ergernissen zorgen.

Hasselt

Vanavond staan de koppels uit Hasselt met knikkende knieën voor juryleden Bart Appeltans, Cerina Marchetta en Béa Vandendael in Huis Gemaakt. Zij moeten hun maquette verdedigen voor ook zij een paar containers mogen vullen. Wanneer de afbraakwerken starten, wordt al meteen duidelijk dat Herbert het meeste ervaring heeft.

In een mum van tijd zit de eerste container vol, maar wanneer Herbert wil controleren of er chape onder de vloer ligt, stuiten ze op water. “Kijk hoeveel water hier staat en hoe diep dit is. Klei is niet makkelijk weg te graven”, vertelt Herbert. Hij schiet meteen uit de startblokken, maar zijn razende tempo is nauwelijks bij te benen voor de anderen. En dat zorgt voor de eerste strubbelingen.

Huis Gemaakt is op dinsdag en donderdag te zien op VTM.

Meer
Lees meer...