‘Huis Gemaakt’ start deze week; koppels maken opvallende maquettes

Vanaf deze week is het nieuwe seizoen van Huis Gemaakt te zien. Het programma is ondertussen al toe aan zijn derde seizoen en heeft in het verleden al twee koppels een nieuw huis geschonken. Deze keer gaan zes koppels de strijd aan. In de eerste aflevering start alles alvast met maquettes.

Huis Gemaakt komt volgende week terug en zorgt in het derde seizoen meteen voor enkele veranderingen. Zo werd enkele maanden geleden al bekendgemaakt dat specialisten Bart Appeltans en Béa Vandendael vanaf dit seizoen ook te zien zullen zijn in het programma op VTM.

Maar daarnaast is er nog een verschil met vorig jaar. Deze keer begint het nieuwe seizoen met zes duo’s in plaats van negen. Op die manier kunnen de verbouwingen nog sneller beginnen. Eerder stelde VTM de koppels al voor en vanaf morgen kunnen fans de avonturen dus volgen.

Huis Gemaakt

In Huis Gemaakt krijgen duo’s de kans om van een leegstaand pand hun droomhuis te maken. Per pand beginnen meerdere koppels aan het avontuur, maar slechts één duo per pand, dus drie in totaal, kan het huis ook echt volledig verbouwen. Uiteindelijk wint er maar één koppel ook het volledig afgewerkte huis. In de twee vorige seizoenen waren Antje & Ruben en Cédric & Anaïs de gelukkigen.

Deze keer bevinden de huizen zich in Aalst, Antwerpen en Hasselt en gaan zes koppels de strijd aan. Die zes koppels beginnen bij het begin: de maquette.

Maquettes

De koppels moeten hun grote woondroom omzetten in een maquette. Nadien beoordeelt de jury hun creaties op haalbaarheid, duurzaamheid, afwerking en creativiteit. En er is meer, want het winnende koppel krijgt aan de start van deze slopende strijd meteen een psychologisch voordeel.

In een eerste preview zien we al meteen dat die maquette bij sommige koppels wel héél gedetailleerd is. Zo werd in Aalst al rekening gehouden met het huisdier en de kuisopties én nu lijkt ook de slaapkamer al helemaal te zijn uitgedokterd. De jury vindt namelijk miniatuurhandboeien in het eerste plan voor de slaapkamer.

Huis Gemaakt is vanaf 31 oktober elke dinsdag en donderdag te zien op VTM.

Meer
Lees meer...