Hunter Schafer heeft ‘Euphoria’-maker persoonlijk gesmeekt om iconische lokken Jules af te knippen

Het haar van het personage Jules in de populaire reeks Euphoria stond zowel bekend om de esthetiek als de plotlijn, en was waarschijnlijk ook een verlengstuk van de innerlijke ontwikkeling van het personage. De haarpunten van haar platinablonde lokken werden in het eerste seizoen telkens in een andere kleur geverfd om de stemming van het personage beter weer te geven. Maar in seizoen 2 zagen we Jules plots met een heel ander kapsel. Actrice Hunter Schafer, die deze rol vertolkt, vertelt eindelijk de reden achter deze drastische verandering.

Het was eigenlijk Hunter Schafer zelf die genoeg had van haar lange lokken en graag haar haar wou knippen. Het was namelijk zwaar beschadigd na de vele kleurbeurten die nodig waren in seizoen 1 van Euphoria. Maar het iconische kapsel veranderen was makkelijker gezegd dan gedaan. Toch liet maker en showrunner van de populaire HBO Max-reeks dit toe, al was dat toch na vele smeekbedes van Schafer. Levinson liet zo ook actrice Sydney Sweeney (Cassie) toe om enkele onnodige naaktscènes uit het tweede seizoen van Euphoria te knippen.

“Ik was toe aan iets nieuws”

“Ik wilde mijn haar al heel lang knippen, waarschijnlijk al voor seizoen 1”, legde Schafer uit in een interview met Entertainment Weekly. “Ik was toen model en de modeagentschappen hebben inspraak op je look. Dus ik had niet echt de kans om het te veranderen toen ik nog model was. Toen ik bij Euphoria werkte, kon ik het natuurlijk ook niet meer veranderen omwille van de continuïteit van de serie”, zegt ze.

“Dus we moesten het op de een of andere manier in het verhaal verwerken, daarom heb ik Sam keer op keer gesmeekt om Jules een nieuw kapsel te geven. Gewoon omdat ik dat haar al zo lang had en ik toe was aan iets nieuws. Mijn haar was ook heel erg beschadigd, omdat het al zo vaak gebleekt en geverfd is geweest, dus ik wilde er zoveel mogelijk afknippen. En hij liet het gelukkig toe.”

Wij kunnen ons eigenlijk geen look voorstellen die Jules/Hunter niet mooi zou staan, en er zijn ook heel wat Euphoria-fans die ons daarin volgen:

Reactie fans

Maar vele andere fans vonden de korte bob van Jules in seizoen 2 van Euphoria echter geen geslaagde verandering. Ze trokken massaal naar Twitter om uit te drukken hoe hard ze het lange haar van het personage mistten. Lees enkele van die reacties hieronder:

Meer
Lees meer...