Left Right
scrollTop top

‘iCarly’-actrice Jennette McCurdy (Sam) niet in reboot: eerdere rollen “te beschamend” om verder te acteren


iCarly Jennette McCurdy Sam
© Jennette McCurdy als Sam & Miranda Cosgrove als Carly in ‘iCarly’ – Nickelodeon

iCarly-fans die hoopten Jennette McCurdy als verrassing in de reboot van de reeks te zien verschijnen, zijn eraan voor de moeite. De actrice (die jarenlang Sam vertolkte) heeft namelijk laten weten dat ze gestopt is met acteren.

Jennette McCurdy was ooit één van de vaste gezichten van Nickelodeon. Zo was de actrice te zien in iCarly en kreeg haar personage daarna een spin-off aan de zijde van Ariana Grande, Sam & Cat. Maar het ziet er niet naar uit dat McCurdy in de iCarly-reboot te zien zal zijn. De 28-jarige Amerikaanse is namelijk gestopt met acteren.

“Voornaamste bron van inkomsten”

Dat nieuws maakte ze zelf bekend in Empty Inside, haar eigen podcast. In de meest recente aflevering daarvan sprak Jennette McCurdy met actrice Anna Faris. “Het is altijd, altijd, altijd lastig geweest voor mij om te acteren”, vertelde ze. De reden daarvoor? Het was vooral haar moeder die heel graag wilde dat ze het maakte als actrice.

“Ik ben er een paar jaar geleden mee gestopt, want ik wilde het eigenlijk zelf niet doen. M’n moeder duwde me in die positie toen ik een jaar of zes was. En een paar jaar later was ik de voornaamste bron van inkomsten voor m’n gezin.”

Ambitie

“Dat m’n familie geen geld had, was m’n drijfveer. Want ik was de enige manier om uit die spiraal te geraken. Net dat heeft me gedreven om een bepaalde graad van succes te bereiken. Ik zou helemaal niet zo ambitieus geweest zijn mocht ik het niet voor m’n familie gedaan hebben.”

Invalshoek en idee

De iCarly-actrice is redelijk teleurgesteld over de rollen die ze al heeft gespeeld. Ze noemt die zelfs “beschamend” en “cliché”. “Ik vermoed dat je heel anders op je acteercarrière terugkijkt als je echt trots bent op de rollen die je hebt gespeeld”, klinkt het nog.

Maar Jennette McCurdy sluit niet uit dat ze in de toekomst opnieuw op het scherm te zien zal zijn. “Ik heb een bepaalde invalshoek en een bepaald idee. We zien wel waar dat ons binnen een paar jaar brengt.”

De iCarly-reboot zal op streamingplatform Paramount+ verschijnen in de VS. Hoe we de serie in België zullen kunnen bekijken, is nog niet bekend.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  132.924.873
 • Aantal
  doden
  2.885.082
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  922.487
 • Aantal
  doden
  23.428