IKEA brengt afstandsbediening uit voor slimme speakers

Symfonisk afstandsbediening
IKEA website

IKEA komt met een nieuwe, fysieke afstandsbediening voor de Symfonisk-speakers. Dat is in ieder geval wat de Franse website van de meubelgigant doet vermoeden. De knop werkt met de Symfonisk-toestellen maar ook met systemen van Sonos zelf, aangezien zij samenwerkten voor de reeks IKEA-producten.

De Scandinavische meubelgigant IKEA komt met een nieuw smartdevice op de markt. Het bedrijf begint binnenkort met de uitrol van een afstandsbediening voor de nieuwe Symfonisk-speakers. Op die manier kan je de luidspreker fysiek bedienen. Omdat IKEA voor de nieuwe lijn speakers samenwerkte met Sonos, werkt die knop ook met de originele Sonos-toestellen.

IKEA opent een pop-store in Leuven. De slaapkamer staat centraal in het concept en je kan er ook echt dingen kopen.

Waarom een fysieke afstandsbediening?

IKEA wil de afstandsbediening uitbrengen voor het gebruiksgemak. Een fysieke knop is namelijk handiger dan een app waar je telkens je smartphone voor nodig hebt.

ikea-symfonisk-afstandsbediening-hand
IKEA website

Met het toestelletje kan je muziek starten en pauzeren maar je kan ook een nummer overslaan en zelfs het volume aanpassen. Dat kan je allemaal doen met maar één fysieke knop. Het volume bepaal je namelijk door met je vinger rond te draaien over de afstandsbediening.

Op de Franse website van IKEA kan je het product alvast bekijken, maar je kan het nog niet bestellen. Aangezien het wel al online staat, zal de verkoop niet lang meer op zich laten wachten. De knop is amper 15 centimeter groot waardoor je hem makkelijk kan meenemen in je huis. De afstandsbediening kost ongeveer 15 euro en kan je deze kopen in het zwart of het wit.

Symfonisk

Symfonisk van IKEA
IKEA

Een dikke maand geleden lanceerde IKEA zijn eerste lijn van slimme speakers. Het Scandinavische bedrijf werkte daarvoor samen met de speakerfabrikant Sonos. Uiteindelijk lanceerden ze een nachtlamp en een boekenrekje met geïntegreerde luidsprekers. Die kan je bedienen via de app van IKEA of Sonos.

In België kan je momenteel enkel het boekenrekje kopen. De nachtlamp is nog overal uitverkocht, maar je kan het toestel wel al gaan testen in verschillende IKEA-winkels in ons land.

Gesponsorde artikelen