IKEA en Sonos maken slimme speakers van je tafellamp: check het hier

Symfonisk van IKEA
IKEA

IKEA is een samenwerking aangegaan met het bekende audiomerk Sonos. Mocht dat niet direct een bel doen rinkelen, denk richting Bose. Je verwacht waarschijnlijk een product dat “te duur” is, maar dat is niet waar!

IKEA wil met Symfonisk, een nieuwe smartspeaker, slimme audiosystemen betaalbaar en functioneel maken. Daarom gingen ze in zee met niemand minder dan Sonos. Het bedrijf kende al een groot succes met hun audiosystemen die goedkoper waren dan het bekende merk Bose.

Multifunctioneel

De speakers zijn multifunctioneel, zoals we wel vaker gewend zijn van IKEA. Ze wilden er namelijk voor zorgen dat het niet alleen mooie speakers zijn, maar dat ze ook praktisch zijn. Iedereen wil wel een geluidsinstallatie maar in de tijden van kleiner wonen, is dat niet altijd even handig. Dus ging IKEA combineren. Van een lamp waar muziek uit komt tot een rechthoekige blok dat kan dienen als mini-boekenrek. Megahandig toch? Je verliest geen plaats, en wie houdt er nu niet van IKEA-meubels?

Je moet wel inboeten op technische snufjes, zo hebben beide speakers namelijk geen ingebouwde microfoon. Een gesprek voeren met je audiosysteem zal er dus niet inzitten.

Sonos-app

Beide toestellen kan je gewoon bedienen via de Sonos-app. Bijzonder aan de Symfonisk is dat ze functioneren met AirPlay 2. Dat is het nieuwe systeem van Apple waardoor je verschillende audiosystemen afzonderlijk muziek kan laten afspelen via je iPhone of iPad. Daarnaast werkt je IKEA toestel ook samen met de originele Sonossystemen. De apparaten van IKEA werken via WiFi waardoor je muziek niet onderbroken wordt zodra je een oproep binnen krijgt op je smartphone.

Prijs

Maar de grote vraag blijft natuurlijk het prijskaartje. Op zich valt dat nog goed mee: voor het boekenschap betaal je ongeveer 100 euro. Maar miskijk je niet aan de afbeelding. Het toestel is namelijk een stuk kleiner dan de afbeelding doet lijken.

Nog redenen nodig om naar IKEA te gaan? IKEA Groningen heeft een ballenbad voor volwassenen!

Anderzijds heb je ook nog de tafellamp die helemaal doet wat hij belooft. Een lamp en een speaker in hetzelfde toestel, great! Enig nadeel: je moet wel bijna het dubbele betalen: 180 euro. Maar je hebt wel de kwaliteit van een Sonosapparaat.

Gesponsorde artikelen