Trouwe klanten van Ikea kunnen kaars winnen die ruikt naar Zweedse balletjes

De gehaktballen van de Zweedse winkelketen Ikea zijn intussen wereldberoemd. De meubelwinkel organiseert nu een wedstrijd waarbij trouwe klanten, die lid zijn van het getrouwheidsprogramma Ikea Family, kaarsen kunnen winnen die ruiken naar de gehaktballen.

Ikea biedt de kaarsen met de bijzondere geur aan als prijs in een wedstrijd voor de leden van de “Ikea Family”. De keten wil op die manier de 10de verjaardag van het gratis loyaliteitsprogramma vieren. Ikea hoopt dat de wedstrijd extra klanten zal verleiden om zich in te schrijven voor een klantenkaart, die leden beloningen en andere extra’s biedt.

1.925 winnaars

Ikea zegt dat 1.925 gelukkige winnaars een van de Huvudroll-kaarsen kunnen claimen en “de zoete geur van gehaktballen door hun huis kunnen laten waaien”. De actie loopt tot 22 augustus. Voorlopig gaat het om een limited edition product dat enkel te verkrijgen is in de VS. Het is nog niet duidelijk of de kaars ook bij ons zal beschikbaar zijn.

Eerder tijdens de pandemie, toen de winkels gesloten waren, deelde het in Zweden gevestigde bedrijf zijn gehaktballenrecept met klanten. Zo konden ze tijdens de gezondheidscrisis zelf de befaamde gehaktballen maken. “Thuisblijven kan moeilijk zijn, maar wij willen helpen het leven van iedereen net dat beetje gemakkelijker en aangenamer te maken. Bon appétit of, smaklig måltid, zoals we in Zweden zeggen!”, liet de keten toen weten.

Plantballetjes

In 2019 zei Ikea dat het werkte aan een plantaardige gehaktbal die “eruitziet en smaakt als vlees, maar is gemaakt van plantaardige alternatieve eiwitten.” Ikea zei dat het de plantaardige gehaktballen wilde verkopen in al zijn restaurants wereldwijd. De zogenaamde plantballetjes zijn intussen ook beschikbaar in de Belgische vestigingen.

Volgens Ikea zagen de iconische gehaktballen in 2019 het levenslicht. Jaarlijks worden er meer dan 1 miljard gehaktballen verkocht. “Het is moeilijk om zaken te doen met iemand die honger heeft”, gaf Ingvar Kamprad, de oprichter van Ikea, destijds als verklaring voor het feit dat Ikea startte met het openen van een restaurant in de winkels.

Lees ook:

(jvdh)

Meer
Lees meer...