In 2022 maakt het iconische Volkswagenbusje een comeback

In 2022 maakt het iconische Volkswagenbusje een comeback

We wisten al dat het iconische Volkswagenbusje terug zou komen en hoe het er zal uitzien, maar nu weten wanneer we ze op de baan mogen verwachten. Om veiligheidsredenen werd het oude model uit productie gehaald, maar binnenkort de moderne versie eraan.

Vorig jaar maakte Volkswagen bekend dat ze hun iconische hippiebusje terug gaan produceren. Het busje krijgt een grondige make-over en zal volledig elektrisch zijn. De I.D. Buzz wordt dus één van de elektrische wagens waar Volkswagen zich de komende jaren op gaat focussen.

Het busje werd voor het eerst in 1950 gemaakt, maar in 2013 moest het busje om veiligheidsredenen uit productie gehaald worden. Er zaten geen airbags of een ABS-systeem (het systeem dat voorkomt dat de wielen blokkeren wanneer er bruusk geremd wordt) in.

Modernere versie

In 2022 zal de eerste I.D. Buzz van de band rollen en naast het feit dat het busje volledig elektrisch is, heeft het ook heel wat moderne features. Handvatten en knopjes om de auto te bedienen worden vervangen door een touchscreen. Het busje heeft een vermogen van 369pk en kan van 0 naar 100 kilometer per uur gaan in 5 seconden.

Met een volle batterij rij je zo’n 480 kilometer en in amper 30 minuten is het busje 80 procent opgeladen. De deur open je met je telefoon. In de toekomst moet de wagen ook zelf kunnen rijden, maar tot dan wordt je rijervaring aangenamer en makkelijker gemaakt door een augmented realityfunctie en laserscanners op het dak. De zetels zijn verstelbaar en er is veel opbergruimte.

Gesponsorde artikelen