Left Right
scrollTop top

In de nieuwe film ‘BlacKkKlansman’ speelt Jordan Peele een zwarte die in de KKK infiltreert


In de nieuwe film ‘BlacKkKlansman’ speelt Jordan Peele een zwarte die in de KKK infiltreert

Productiehuis Focus Features heeft de eerste trailer gelost van ‘BlacKkKlansman’, de nieuwe film van regisseur Jordan Peele over de extreemrechtse Ku Klux Klan in de jaren 70. In de hoofdrol hebben we een afro-Amerikaanse agent die de terreurorganisatie moet infiltreren en het ziet er veelbelovend uit.

De nieuwe film van Jordan Peele is gebaseerd op het waargebeurd verhaal van de zwarte undercoveragent Ron Stallworth die zich in 1978 in de hoogste rangen van de Ku Klux Klan gewerkt had in de Amerikaanse staat Colorado. Hij had de opdracht om de organisatie van binnenuit te saboteren.

Uit de trailer kunnen we afleiden dat BlacKkKlansman vooral zal draaien rond Stallworth, vertolkt door David Washington en zijn sidekick Flip, vertolkt door Adam Driver. Na lange telefoonconversaties stuurt Stallworth Flip naar de KKK-bijeenkomsten. Topher Grace speelt de KKK-leider David Duke, die tijdens de presidentsrace van 2016 fel campagne voerde voor de huidige president Donald Trump.

De release van de film staat gepland op 10 augustus, exact een jaar na de alt-right rally in Charlottesville met catastrofale gevolgen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…