‘Inside Out 2’ is een feit, al moeten we wel nog een tijdje wachten op de release

Vorig weekend vond in Californië de D23-conventie van Disney plaats. Op dat evenement kregen fans heel wat nieuws over hun favoriete komende projecten. Zo liet Disney weten dat er een The Lion King-prequel zou komen, maar ook dat er een tweede Inside Out-film zit aan te komen. Vandaag weten we ook wanneer die laatste er precies zal zijn.

Nostalgie werkt. Daar zijn ook de grote filmbedrijven ondertussen van op de hoogte. Eerder dit jaar konden we in de bioscoop al genieten van o.a. Top Gun: Maverick en Jurassic World en Disney+ haalde vandaag zelfs nog uit met een Cars-serie. Maar daar komt binnenkort dus nog een belangrijk project bij, namelijk Inside Out 2.

De originele film van Pixar dateert pas van 2015, maar toch kan de film zichzelf al een klassieker noemen. Het internet reageerde dan ook laaiend enthousiast op de aankondiging van de sequel. De film zal wel pas in de loop van 2024 uitkomen.

Inside Out

Inside Out, die bij ons uitkwam als Binnenstebuiten, gaat over de verschillende emoties die een persoon heeft. In de film zien we hoe die verschillende emoties samenwerken en hoe die verantwoordelijk zijn voor hoe een persoon, in dit geval Riley, zich gedraagt en voelt. De emoties werken in het lichaam van het meisje in een soort controlecentrum en zijn ook verantwoordelijk voor het bijhouden van haar herinneringen.

Wanneer personages Anger en Joy lijken te verdwijnen in Riley’s geest, moeten alle overblijvende emoties samenwerken om alles terug op orde te krijgen. Wat volgt is een verhaal vol chaos, sterke emoties en tussenoplossingen. 

Sequel

De personages uit de animatiefilm werden meteen na de release gigantisch populair. De film won zelfs de Oscar voor Beste Animatiefilm dat jaar. Een sequel zou er dus op een bepaald punt moeten komen, en dat punt is er nu. De populaire emoties Anger, Joy, Fear, Sadness en Disgust zouden ook in de tweede film terugkeren.

Maar naast de oude is er ook plaats voor nieuwe emoties. Welke dat precies zullen zijn en welke acteurs daarvan de stemmen zullen inspreken, is nog niet bekend. Vandaag liet Disney wel alvast weten dat Inside Out op 24 juni 2024 in de bioscoop zal verschijnen. Aangezien bij ons films meestal op woensdag verschijnen, zal die release waarschijnlijk op 26 juni 2024 zijn.

(Her)bekijk hier de trailer van Inside Out:

Meer
Lees meer...