‘Daredevil: Born Again’ zal geen vervolg zijn op bestaande Netflixserie

De nieuwe Marvelserie met Daredevil zal afwijken van alle voorgaande projecten. Dat liet acteur Charlie Cox weten op het D23-evenement van Disney. Bij de bekendmaking van de serie Daredevil: Born Again gingen veel fans ervanuit dat het een vervolg ging zijn op de Netflixserie. Maar dat zal dus niet het geval zijn.

Afgelopen weekend vond in Californië de D23-expo plaats. Dat is een gigantisch evenement waar Disney heel wat van zijn nieuwe projecten voorstelt. Enkele dagen geleden maakte het bedrijf al bekend dat er een The Lion King-prequel zou komen en ook de eerste trailer voor The Little Mermaid werd gedeeld. Maar er was ook plaats voor Marvelnieuws. Daarbij hoorde ook de nieuwe Daredevil-serie, Born Again. En die zou helemaal niet gaan lijken op de reeds bestaande projecten met het personage.

Daredevil: Born Again

In 2018 kwam er een einde aan de Netflixreeks over Daredevil, maar nu is hij eindelijk terug. Het personage deed officieel vorig jaar al zijn intrede tijdens Spider-Man: No Way Home. En in de toekomst zal hij ook nog te zien zijn in de series She-Hulk en EchoOp een eigen reeks is het nog wachten tot 2024, maar volgens acteur Charlie Cox is het het wachten waard.

De nieuwe serie Daredevil: Born Again werd afgelopen zomer officieel aangekondigd. Daarbij gingen heel wat fans ervanuit dat de nieuwe reeks een soort vervolg ging worden op de reeds bestaande serie die Netflix ooit maakte. Daar werd de serie Daredevil na drie seizoenen namelijk afgevoerd.

Geen vervolg

Die roddel werd dit weekend de kop ingedrukt door hoofdrolspeler Charlie Cox zelf. Tijdens een groot Marvelpanel was hij samen met collega-acteur Vincent D’Onofrio aanwezig in de zaal. De opnames voor de nieuwe reeks gaan pas volgend jaar van start, maar toch liet Cox in een interview met EXTRA al weten wat de fans kunnen verwachten.

“Dit is geen vierde seizoen, het is een eerste”, vertelt hij. Daarmee wil hij al meteen duidelijk maken dat de verhuis naar Disney+ het begin van een nieuw hoofdstuk wordt voor het personage. “En ik denk dat dit de juiste manier is. Als we het opnieuw willen doen, moeten we het anders doen.” De gloednieuwe serie zou in de loop van 2024 op Disney+ verschijnen.

Meer
Lees meer...