Nieuwe ‘Daredevil’-reeks ‘Born Again’ zal recordaantal afleveringen tellen

Wie nog twijfelde over de terugkeer van Daredevil in het Marvel Cinematic Universe, is eraan voor de moeite. Marvel Studios maakte afgelopen weekend heel wat nieuwe projecten bekend, waaronder Daredevil: Born Again. Daarin zal acteur Charlie Cox terugkeren in de rol van Matt Murdock aka Daredevil. Marvel liet alvast weten dat Born Again een recordaantal afleveringen zal bevatten.

In 2018 kwam er een einde aan de Netflixreeks over Daredevil, maar nu is hij eindelijk terug. Het personage deed officieel vorig jaar al zijn intrede tijdens Spider-Man: No Way Home. En in de toekomst zal hij ook nog te zien zijn in de series She-Hulk en Echo. Op een eigen reeks is het nog wachten tot 2024, maar als we naar het aantal geplande afleveringen kijken, snappen we ook meteen waarom.

Daredevil

Terwijl bijna elk personage uit de Marvel Comics een film of serie kreeg binnen het Marvel Cinematic Universe, was dat bij Daredevil niet het geval. Dat personage deed voor het eerst zijn intrede in een serie op Netflix. Vanaf 2015 produceerde de streamingdienst die reeks. Daarin zagen we het verhaal van Matt Murdock, zijn advocatenbureau en zijn eeuwige strijd tegen de grootste crimineel van New York, Wilson Fisk.

In 2018 kwam er een einde aan de reeks op Netflix, waarna heel wat fans teleurgesteld waren. Maar ondertussen verhuisde het personage naar het Marvel Cinematic Universe. Hij was vorig jaar namelijk te zien in de film Spider-Man: No Way Home. Ook het personage Wilson Fisk, of Kingpin, was te zien in de serie Hawkeye. Kort daarna verhuisde de reeks Daredevil van Netflix naar Disney+. Daarmee leek de transfer naar het MCU compleet.

Born Again

Met zijn intrede lag de weg naar nieuwe projecten dus ook meteen open. Zo zal het personage Daredevil dit jaar nog opduiken in de reeks She-Hulk: Attorney at Law. Volgend jaar is acteur Charlie Cox samen naast collega-acteur Vincent D’Onofrio ook te zien in Echo.

Maar in 2024 is het dus tijd voor een gloednieuwe eigen Daredevil-serie. Marvel Studios maakte dus dit weekend officieel bekend dat die reeks er zit aan te komen en dat die Daredevil: Born Again zal gaan heten. Daarnaast liet Marvel-topman Kevin Feige ook meteen weten dat zowel Cox als D’Onofrio zullen terugkeren én dat het eerste seizoen 18 afleveringen zal tellen. Bij andere series ligt dat aantal tussen de 6 en de 9. Extra veel nieuwe content dus, al moeten we er wel nog even op wachten.

Daredevil: Born Again zal te zien zijn op Disney+. Nog geen abonnement? Niet erg! Klik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...