Instagram meldt niet meer als iemand een screenshot van je Story neemt

Je kan opnieuw zonder schrik een screenshot nemen van iemand zijn Story op Instagram want die persoon zal geen melding ontvangen. De applicatie heeft laten weten dat zijn test daarover gestopt is en voorlopig niet bij iedereen ingevoerd zal worden.

Lichte paniek bij de vele miljoenen gebruikers van Instagram begin februari. Toen kwam er op de populaire applicatie namelijk ineens een bericht dat gebruikers een melding zouden ontvangen de volgende keer dat je een screenshot neemt van hun Stories.

Blijkbaar ging het toen maar een test en heeft Instagram nu besloten om die functie niet door te voeren en dus in feite terug af te voeren. Dat heeft de populaire applicatie laten weten aan de website Buzzfeed.

Instagram screenshot maken
Instagram screenshot maken

Eenvoudig te omzeilen

Waarom Instagram besloten heeft om die meldingen niet meer te tonen, is niet geweten. Mogelijk heeft het te maken met het feit dat de functie eenvoudig te omzeilen viel. Zo kon je je smartphone even op vliegtuigmodus zetten, gewoon een foto trekken met een ander toestel of een printscreen nemen op je laptop.

Instagram schraft dus een functie af die het had overgenomen van Snapchat, de grote concurrent die het steeds meer domineert. Je kan wel nog altijd zien wie je Stories heeft bekeken door naar boven te swipen als je je eigen Story bekijkt.

https://twitter.com/DennisOosterman/status/1007795944987987968?ref_src=twsrc%5Etfw

Conclusie: Een instagram screenshot wordt dus niet langer medegedeeld aan degene waarvan je de screenshot neemt.

Meer
Lees meer...