Is jouw iPhone-batterij aan vervanging toe? Nu kan je dat zelf controleren

Is jouw iPhone-batterij aan vervanging toe? Nu kan je dat zelf controleren

Is je iPhone traag of gaat de batterij snel leeg? Dat kan liggen aan de maximumcapaciteit van je batterij en er is een manier om die te controleren. Zo kan je zien of je batterij aan vervangen toe is. 

Wie een iPhone heeft en de update van iOS 11.3 al heeft geïnstalleerd kan de maximumcapaciteit van z’n batterij controleren. Het is heel eenvoudig en het kan je helpen om te beslissen of het tijd is voor een nieuw toestel of een nieuwe batterij en je weet ook meteen waarom je batterij snel leeg is.

1.000 keer opladen

Begin dit jaar schreef Forbes dat Apple miljarden winst heeft gemaakt door te verbergen dat een ouder wordende batterij je iPhone vertraagt. Wat ervoor zorgde dat heel wat mensen een nieuw toestel kochten in plaats van hun batterij te laten vervangen. Daar wil Apple nu een antwoord op bieden.

Bij een splinternieuw toestel is de maximumcapaciteit 100 procent. Volgens Apple is je batterij aan vervanging toe als de maximumcapaciteit onder de 80 procent zakt binnen de eerste 1.000 keer dat je het toestel oplaadt. Er wordt gerekend dat je je toestel oplaadt van 0 tot 100 procent.

Hoe kan je het checken?

1 Je gaat naar Instellingen

2 Daar klik je op Batterij

3 Je kiest daar voor Batterijconditie (Bèta)

Is jouw batterij aan vervanging toe?

Gesponsorde artikelen