J.K. Rowling aangegeven bij politie voor misgenderen presentatrice en reageert met transfobe thread op X

J.K. Rowling ligt opnieuw onder vuur na transfobe uitspraken. Deze keer gaat het om de Britse televisiepresentatrice en transvrouw India Willoughby, die Rowling heeft aangegeven bij de politie nadat ze haar herhaaldelijk bleef misgenderen door de voornaamwoorden hij/hem te blijven gebruiken. J.K. Rowling reageerde met een thread op X, het voormalige Twitter, waarin ze Willoughby opnieuw misgendert.

Het is ondertussen geen geheim meer dat Harry Potter-auteur J.K. Rowling geen al te grote fan is van transgenders. Dat heeft ze nu nog maar eens duidelijk gemaakt.

India Willoughby

India Willoughby, een Britse presentatrice, heeft in een interview met Byline TV laten weten dat ze J.K. Rowling heeft aangegeven bij de politie. Willoughby is transvrouw, maar J.K. Rowling blijft haar een man noemen. “J.K. Rowling heeft een misdaad begaan”, klonk het. “Ik ben legaal gezien een vrouw. Zij weet dat ik een vrouw ben en toch noemt ze me een man. Gender is een beschermde eigenschap. Dus het gaat hier om een schending van de Equality Act en de Gender Recognition Act. En Rowling tweette dit naar haar 14 miljoen volgers.”

De Equality Act zegt inderdaad dat een persoon niet gediscrimineerd mag worden op basis van een beschermde eigenschap, waaronder genderverandering valt. Wanneer een transgender persoon zich dus gediscrimineerd of aangevallen voelt op basis van zijn, haar of hun genderidentiteit, kan die dit aangeven bij de politie en dat is wat Willoughby gedaan heeft. “Ik heb Rowling aangegeven bij de politie voor wat ze over mij gezegd heeft. Ik weet niet of ze het gaan behandelen als een haatmisdaad of kwaadwillige communicatie, maar volgens mij gaat het simpelweg om een overtreding gevoed door haat. Transgenderidentiteit is een beschermde eigenschap, net zoals ras en seksualiteit. J.K. Rowling weet dat ik legaal een vrouw ben en toch blijft ze me omschrijven als een man. Het is net zoals een zwart persoon het N-woord noemen.”

Reactie J.K. Rowling

J.K. Rowling heeft al gereageerd op de aangifte van Willoughby. Ze deed dat in een thread op X, waar ze dus 14 miljoen volgers heeft. “Een tijdje geleden adviseerden mijn advocaten mij dat ik niet alleen duidelijk de zaak tegen India Willoughby zou winnen, maar dat het obsessieve gedrag van India tegenover mij van de afgelopen jaren onder intimidatie valt. Ik heb dit advies genegeerd omdat ik India niet de publiciteit wilde geven die hij (sic.) zo duidelijk wil.”

“Niettemin, moeten we er alles aan doen om haat tegen te gaan. Dus India zal blij zijn dat ik zijn (sic.) homofobie, racisme en opinie over immigratie heb genoteerd. Daarnaast ben ik India’s transfobie niet vergeten. India lijkt het zelf vergeten te zijn dat hij (sic.) een transvrouw een man heeft genoemd op deze website (Twitter, red.). Het verbaast me dat iemand die zo’n eminente juridische autoriteit wil zijn, toch lijkt te vergeten dat het Forstater-arrest heeft vastgesteld dat genderkritische opvattingen in de wet kunnen worden beschermd als een filosofische overtuiging. Geen enkele wet dwingt iemand om te doen alsof hij gelooft dat India een vrouw is. Hoewel ik weet dat het een misdrijf is om tegen de politie te liegen, zal ik de politie eenvoudigweg moeten uitleggen dat India in mijn ogen een klassiek voorbeeld is van een mannelijke (sic.) narcist die in een staat van constante woede leeft omdat hij (sic.) vrouwen niet kan dwingen om hem (sic.) te waarderen.”

Meer
Lees meer...