‘Game of Thrones’-acteur Jack Gleeson komt naar FACTS in november

Op zaterdag 6 en zondag 7 november keert FACTS terug naar Flanders Expo in Gent. Naar goede gewoonte zakken voor die conventie ook enkele groten namen af naar ons land. En dat is dit jaar niet anders. De laatste toevoeging aan de affiche is namelijk Jack Gleeson, die onsterfelijk werd voor zijn rol als King Joffrey in Game of Thrones.

Game of Thrones mag er dan wel al enkele jaren opzitten, sommige van de acteurs zullen we voor altijd blijven linken aan hun personage uit de reeks. Een van die acteurs is Jack Gleeson, die op meesterlijke wijze de rol van Joffrey speelde en het personage zo deed uitgroeien tot een van de meest gehate televisiepersonages ooit.

Jack Gleeson

Jack Gleeson had zijn eerste rol te pakken toen hij amper 10 jaar oud was. Hij had toen een klein rolletje in de film Reign of Fire met onder andere Christian Bale, Matthew McConaughey, Gerard Butler en Izabella Scorupco. Later had hij nog enkele rollen als kindacteur, waarvan de grootste die was in Batman Begins.

Maar het grote publiek leerde Jack Gleeson uiteraard kennen in Game of Thrones. Daar speelde hij in de eerste drie seizoenen de rol van de meedogenloze koning Joffrey Baratheon. Zo hard als zijn personage gehaat werd in de reeks werden zijn acteerprestaties gelauwerd.

Fans van de acteur kunnen hem nu ontmoeten op FACTS, zaterdag 6 en zondag 7 november in Flanders Expo in Gent. Daar zal je met de acteur op de foto kunnen gaan, z’n handtekening krijgen of een van de panels bijwonen waaraan hij deelneemt.

FACTS

Een ticket voor een van de dagen van FACTS kost 20 euro. Wie in cosplay komt krijgt 4 euro korting en betaalt 16 euro. Wil je graag priority entrance en zo een uur vroeger dan de rest op de expo kunnen rondlopen, betaal je 30 euro. Daarnaast zijn er ook VIP-formules voor 99 euro voor één dag en 169 euro voor twee dagen.

Naast Jack Gleeson bevestigden ook Bob Morley (The 100), Eliza Taylor (The 100), Rebecca Mader (Once Upon A Time, Lost) en Mark Sheppard (Supernatural, Battlestar Galactica) al hun komst.

Lees ook:

Meer
Lees meer...