Jacob Elordi (Noah in ‘The Kissing Booth’) wil dat we minder naar z’n lichaam kijken

Noah Elordi Kissing Booth
The Kissing Booth

Jacob Elordi is een van de meest gevraagde acteurs van het moment. Je kan hem kennen als Noah Flynn uit de films van The Kissing Booth of als Nate Jacobs uit Euphoria. Hij wordt gezien als een echte hunk, maar zelf zou hij dat liever niet hebben.

Als de Joepie nog zou bestaan dan zou er tegenwoordig elke week een nieuwe poster van Jacob Elordi in te vinden zijn. En dat bij voorkeur shirtless, maar de acteur zelf houdt toch liever z’n kleren aan. Dat laat hij nu weten in een interview met Men’s Health.

Jacob Elordi

De Australische acteur Jacob Elordi werd vooral bekend door zijn rol als Noah Flynn in de eerste film van The Kissing Booth in 2018. Een jaar later was hij te zien als Nate Jacobs in de HBO-reeks Euphoria. Door z’n looks wordt Jacob steeds gecast als de knappe, populaire high schooler en die gaat ook geregeld uit de kleren. Maar daar is hij zelf minder voor te vinden.

In het interview met Men’s Health legt Elordi uit dat hij stress had om uit de kleren te gaan. “Ik moest zwaar trainen voor de eerste film omdat dat in het script stond. Ik was zo bang dat ik niet zou zijn wat het script wilde dat ik was.” Om zijn afgetrainde lichaam te krijgen, spendeerde Elordi zijn tijd in de fitness. Hij ging elke dag van de week twee keer naar de fitness.

“Meer dan een afgetraind lichaam”

Dat afgetrainde lichaam bombardeerde Jacob Elordi meteen naar de “hunk-status”, maar daar is hij zelf niet zo’n grote fan van. “Ik was toen superjong en ik werd in een wereld gesmeten waar iedereen over mijn lichaam wilde praten. Dat stoorde mij fucking hard. Ik wil me daar niet mee identificeren.” Elordi wilde liever bekend worden als acteur dan enkel voor z’n looks. “Ik probeerde mezelf te bewijzen en bekend te worden als acteur. Ik trainde zo veel en haatte elke seconde ervan.”

Maar dat veranderde toen hij de rol van Nate te pakken kreeg in Euphoria. Voor die rol verloor hij heel wat spiermassa. “Ik wilde van breder naar smaller gaan omdat Nate ook door een mentale transitie gaat in de reeks.” En ook voor The Kissing Booth 2 sloofde Jacob Elordi zich niet opnieuw uit in de fitness. In die film moest hij ook minder vaak uit de kleren gaan en werd er ook meer aandacht besteed aan zijn emotionele evolutie in plaats van zijn uiterlijk. “In The Kissing Booth ging het over trainen en ervoor zorgen dat ik het lichaam had dat het personage nodig had. Nu train ik meer omdat het functioneel is.” Daarom doet Jacob Elordi nu meer aan yoga en pilates om zijn gezondheid te onderhouden. Maar, niet getreurd, in de teaser voor de derde film van The Kissing Booth was al te zien dat Elordi toch weer uit de kleren gaat.

Gesponsorde artikelen