Jada Smith spreekt voor het eerst na Oscarincident: “Will Smith en Chris Rock moeten het bijleggen”

Jada Pinkett Smith (50) sprak voor het eerst over het slap incident tussen haar man Will Smith en Chris Rock tijdens de Oscars. Dit deed ze tijdens de laatste aflevering van haar Facebook-serie Red Table Talk. “Mijn diepste hoop is dat deze twee intelligente, capabele mannen de kans krijgen om te genezen en dit uit te praten”, zegt de actrice.

Het is twee maanden geleden dat acteur Will Smith het podium van de Oscars bestormde om Chris Rock een klap te geven. Smith deed dit nadat Rock een grap maakte over de haarziekte (alopecia) van zijn vrouw, Jada Pinkett Smith. Tijdens de laatste aflevering van Red Table Talk zei Jada dat ze hoopt dat haar man en Rock de kans krijgen om zich te “verzoenen”.

Stilte doorbroken

De aflevering van Red Table Talk werd volledig toegewijd aan de haarziekte alopecia. Jada Pinkett Smith zag dit als de perfecte gelegenheid om haar stilte te doorbreken. Will Smith gaf Rock een mep omdat hij een grap maakte over Jada’s kapsel. Ze had namelijk haar hoofd kaalgeschoren vanwege haar eigen strijd met alopecia.

“Dit is echt een belangrijke Red Table Talk over alopecia. Gezien wat ik heb meegemaakt met mijn eigen gezondheid en wat er bij de Oscars is gebeurd, hebben duizenden mij bereikt met hun verhalen”, zei Jada aan het begin van de aflevering. “Nu over de Oscar-avond, mijn diepste hoop is dat deze twee intelligente, capabele mannen een kans hebben om te genezen, dit uit te praten en zich te verzoenen,” voegde ze eraan toe. “In deze huidige tijden hebben we ze allebei nodig. We hebben elkaar nodig.”

Meer
Lees meer...