Acteur Jake Gyllenhaal neemt scène voor ‘Road House’ wel heel serieus

Jake Gyllenhaal (42) heeft zich lichamelijk volledig getransformeerd tot een MMA-vechter. Dat voor zijn rol in de remake van de film Road House. Op een UFC-event werden enkele scènes uit de film opgenomen, waaronder de wedstrijd en de weigh-in. Tussen de echte wedstrijden door kroop Jake zelf het octagon in om een gevecht in scène te spelen.

Voor een rol in Road House is Jake Gyllenhaal tot het uiterste gegaan. Na maanden in de gym is het verhoopte resultaat er. Dat liet hij zien tijdens de opnames van enkele scènes.

UFC-event

In de film kruipt Gyllenhaal in de huid van een vechtersbaas die door zijn nieuwe job in de problemen raakt. En daar hoort een ingrijpende transformatie bij.

Bron: Louis Grasse/PX Imagens/Zuma Press

De toeschouwers die aanwezig waren bij de UFC-weging in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas, hebben onverwachts zijn waanzinnige transformatie al kunnen bezichtigen. De Amerikaanse acteur oogde gespierder dan ooit en kwam er enkele ​​scènes filmen waarin zijn personage Dalton een overwinning behaalt.

Road House

De originele Road House uit 1989 met Patrick Swayze in de hoofdrol gaat over een uitsmijter die de rust moet bewaren in een bar in Missouri. Al snel krijgt hij het aan de stok met een corrupte zakenman.

In de remake van Doug Liman speelt Gyllenhaal een voormalig UFC-vechter die een baan als bewaker aanneemt in de Florida Keys. Ook onder andere Billy Magnussen (No Time to Die), Daniela Melchior (The Suicide Squad) en Lukas Gage (Moonshot) hebben een rol in de film. Opmerkelijk is ook dat Conor McGregor zijn eerste rol zal spelen in een film.

(L-R): Daniela Melchior, Billy Magnussen, Lukas Gage en Conor McGregor (naast Jake Gyllenhaal op de foto)
Bron (L-R): Taylor Hill/Getty Images; Stephen McCarthy/Sportsfile for Web Summit via Getty Images; Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic; Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images

Het is nog niet bevestigd wanneer Road House op het grote scherm te zien zal zijn, maar naar schatting is dat volgend jaar. De remake wordt uitgebracht door Amazon Studios. Dit betekent dat het, na enige tijd in de bioscoop, te zien zal zijn op het Amazon Prime Video-streamingplatform.

Meer
Lees meer...