James Corden lost ongeziene beelden van Carpool Karaoke met BTS als cadeautje voor gulle fans

Dat James Corden fan is van BTS, is al langer geweten. De jongens waren al twee keer te gast in zijn Late Late Show en James ging zelfs een tijdlang als Papa Mochi door het leven na de passage van de K-popgroep in Carpool Karaoke in februari. Nu heeft hij van die Carpool Karaoke nog extra beelden gelost en daar had hij een goeie reden voor.

De fans van BTS, de zogenaamde ARMY, toonden onlangs hun goed hart door in 24 uur tijd het hallucinante bedrag van 1 miljoen dollar te verzamelen voor organisaties die zich inzetten voor Black Lives Matter. Daarmee volgden ze het voorbeeld van de jongens van BTS zelf, die eerder hetzelfde bedrag overschreven. Het is op z’n minst indrukwekkend te noemen en dat is ook James Corden niet ontgaan.

Respect voor de ARMY

In de meest recente aflevering van The Late Late Show had James Corden dan ook enkele mooie woorden voor BTS en hun trouwe fans. Hij lauwert zowel de K-popgroep als hun fans voor de enorme donatie, maar hij haalt ook de andere acties van de ARMY aan. Want de ARMY en bij uitbreiding alle K-popfans zijn al sinds het begin van de Black Lives Matter-protesten actief betrokken bij verschillende acties.

Zo kaapten ze verschillende racistische hashtags, zoals #whitelivesmatter, #alllivesmatter en #bluelivesmatter, met hun fancams. Wie dus zocht op deze hashtags werd getrakteerd op dansende Koreanen, iets wat ze waarschijnlijk niet verwacht hadden. Daarnaast zorgden ze er ook met diezelfde fancams voor dat de klik-app van de politie van Dallas crashte. De fans van K-pop, die vaak gezien worden als een bende gillende tienermeisjes, bewezen zo dat ze een groep geëngageerde jongeren (en ook ouderen) zijn, die vechten voor hun waarden. Of om het in de woorden van James Corden te zeggen: “Terwijl de president ermee dreigt de militaire macht in te zetten, is het voor mij duidelijk dat de enige troep die wij nu nodig hebben, de BTS ARMY is.”

Baby Shark

Om de leden van de ARMY te bedanken voor hun enorme inzet heeft James Corden nog een extra fragment van de Carpool Karaoke met de Koreaanse megasterren. In de video is te zien hoe James Corden samen met BTS een canon inzet. En nee, ze gaan niet voor Brand In Mokum of Broeder Jacob, maar wel voor die andere Zuid-Koreaanse hype: Baby Shark.

We moeten Baby Shark niet meer voorstellen want na het lezen van de naam zit het waarschijnlijk alweer vast in je hoofd. Baby Shark du-du-du-du-dudu … Het kinderliedje is net zoals BTS afkomstig uit Zuid-Korea en werd misschien wel een even grote hype als de zeven jongens van BTS. Het nummer werd – hou je vast – al 5,6 miljard keer bekeken op YouTube en staat zo op de tweede plaats op de lijst met de meest bekeken video’s op het platform. Enkel Despacito van Luis Fonsi feat. Daddy Yankee doet beter met 6,8 miljard views.

Bekijk hier de extra beelden van Carpool Karaoke:

Match a Million

James Corden wilde met de video de ARMY bedanken voor hun bijdrage van een miljoen dollar, verdeeld over dertien verschillende goede doelen die zich inzetten voor zwarte Amerikanen. De inzamelactie werd georganiseerd door One In An ARMY dat al verschillende acties op poten zette. De aanleiding voor #MatchAMillion was de storting van BTS aan de organisatie Black Lives Matter. De K-popgroep schreef 1 miljoen dollar over dus wilden hun fans hun bedanken door hetzelfde te doen. En dat lukte hen uiteindelijk in 24 uur.

De stortingen, van in totaal dus meer dan 2 miljoen dollar, komen er als gevolg van de protesten tegen racisme en politiegeweld die nu al twee weken aan de gang zijn in de Verenigde Staten. Die protesten zijn een reactie op het overlijden van de zwarte Amerikaan George Floyd. Hij overleed omdat een agent bijna 9 minuten lang op zijn nek zat en zo zijn luchttoevoer afsneed. De agent wordt nu vervolgd voor murder in the second degree, ofwel moord zonder voorbedachten rade. De protesten startten in de Verenigde Staten, maar ondertussen zijn ook in heel wat andere steden ter wereld mensen op straat gekomen als signaal tegen racisme en politiegeweld.

Bekijk hier nog eens de volledige Carpool Karaoke met BTS:

Meer
Lees meer...