‘James De Musical’: Lisa, de zus van Metejoor, vertelt hoe ze hielp met de ontdekking van haar broer

Metejoor is vanavond, donderdag 18 januari, te gast in de sofa bij James Cooke. Die heeft voor James De Musical met Lisa ook de zus van Metejoor uitgenodigd. Zij vertelt hoe het geen haar scheelde of haar broer was nooit ontdekt.

Na Tom Waes vorige week is het komende donderdag dus aan Joris van Rossem, beter bekend als Metejoor. Die kennen we nu uiteraard allemaal als een van de populairste zangers van Vlaanderen, maar die carrière kwam er eigenlijk door een gelukkig toeval.

Lisa

Metejoor had namelijk lang veel te veel last van faalangst en besloot daarom te studeren voor leerkracht LO in plaats van een carrière als zanger na te jagen. Zijn zus Lisa koesterde wel de droom om zangeres te worden en schreef zich dan ook in 2016 in voor The Voice van Vlaanderen. Daar schopte ze het tot de halve finale, al zou haar doorbraak wel nog lang op zich laten wachten. Pas afgelopen zomer bracht ze onder de artiestennaam LEEZ haar eerste solosingle Who Will Be There uit.

Hoewel Metejoor dus zelf niet meedeed aan The Voice van Vlaanderen, zorgde dat programma toch onrechtstreeks voor zijn ontdekking. “Via The Voice van Vlaanderen ontmoette ik producer Hans Francken. Toen ik met hem aan ’t babbelen was, bracht ik ineens ter sprake dat mijn broer ook kon zingen. Hij vroeg mij om hem iets in het Engels en Nederlands te laten opnemen en mee te pakken. Als ik dat niet had gezegd zat Joris hier nu niet”, legt Lisa uit.

Bekijk hier het fragment uit James De Musical:

James De Musical is elke donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...