Jamie Lee Curtis droomt van ‘Freaky Friday’-sequel: “Ik heb al een brief naar Disney geschreven”

Actrice Jamie Lee Curtis (63) heeft in een nieuw interview laten weten dat ze zeker open staat voor een sequel van Freaky Friday. Meer nog, de actrice zou zelf al een brief gestuurd hebben naar Disney met het voorstel voor de film. Daarin zou ze ook graag opnieuw spelen naast Lindsay Lohan.

Het is ondertussen al 19 jaar geleden dat de film Freaky Friday in de zalen kwam. Maar de film, met Lindsay Lohan en Jamie Lee Curtis in de hoofdrollen, is nog steeds razend populair. Dat is ook Jamie Lee Curtis zelf niet ontgaan. Zij droomt nu van een revival van de film.

Freaky Friday

Freaky Friday vertelt het verhaal van Anna Coleman (Lindsay Lohan) en haar moeder Tess (Jamie Lee Curtis). Sinds de dood van Annas vader is de relatie tussen de twee ernstig verstoord. Zeker nu mama Tess will trouwen met haar nieuwe vriend Ryan (Mark Harmon). De ruzie tussen de twee bereikt z’n kookpunt op de avond van het proefdiner voor het huwelijk. Anna had die avond een belangrijke auditie met haar band, maar ze mocht niet gaan van haar moeder. Maar dan worden ze plots wakker in elkaars lichaam.

Ze kunnen niet anders doen dan het leven van de ander overnemen. Zo gaat Tess, in het lichaam van haar dochter, terug naar de schoolbanken en moet Anna, in het lichaam van haar moeder, de patiënten van haar moeder (die werkt als therapeut) overnemen. De enige manier om terug te keren naar hun eigen lichaam is onvoorwaardelijke liefde voor elkaar tonen.

De komedie groeide uit tot een klassieker in z’n genre, maar kreeg nooit een vervolg. En daar wil Jamie Lee Curtis nu verandering in brengen.

Sequel

In een interview met The View kreeg Jamie Lee Curtis de vraag of ze een sequel zou zien zitten. En dat doet ze zeker. “Ik heb zelfs al een brief geschreven aan Disney, mijn vrienden bij Disney, want ik zit in hun nieuwe Haunted Mansion-film.”

De actrice heeft zelfs al een idee over de inhoud van de film. “Lindsay Lohan moet ook terugkomen naar Freaky Friday. Zij heeft net een kerstfilm gemaakt, geloof ik, en ze is getrouwd. Alles gaat goed met haar dus bring it on! Laat mij een oma zijn, laat me de oude oma zijn die van plaats ruilt en dan kan Lindsay de sexy oma zijn die nog steeds gelukkig is met Mark Harmon op alle manieren waarop je gelukkig zou zijn met Mark Harmon.” Of de film er ook echt zal komen, is voorlopig nog niet geweten.

Bekijk hier het volledige interview met Jamie Lee Curtis:

Freaky Friday is te bekijken via Disney+. Nog geen abonnement? No worriesKlik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...