Jan Vertonghen (36) neemt na het EK in Duitsland afscheid als Rode Duivel

Het laatste grote voetbaltoernooi van Jan Vertonghen komt eraan. De 36-jarige verdediger zou aan zijn naasten hebben toegegeven dat hij na het EK in Duitsland komende zomer afscheid zal nemen van de nationale ploeg. Het nieuws moet nog officieel bevestigd worden.

Van de gouden generatie is straks helemaal geen sprake meer. Nadat Toby Alderweireld (35), Eden Hazard (33) en Axel Witsel (35) na het WK in Qatar al afscheid namen van de Rode Duivels, zal ook Jan Vertonghen (36) hen na de zomer vervoegen. Dat zou hij laten weten hebben aan zijn vriendenkring.

Einde van een tijdperk

Jan Vertonghen begon zijn carrière bij de jeugd van Germinal Beerschot en groeide op 16-jarige leeftijd door naar de jeugd van Ajax. Daar kende hij ook zijn professioneel debuut. Na enkele succesvolle jaren kwam Tottenham Hotspur aankloppen. Daar ontpopte Vertonghen zich naast Toby Alderweireld als een van de beste verdedigers in de competitie.

In 2020 verliet hij de club om bij Benfica te gaan voetballen. Daar kwam Vertonghen amper aan spelen toe, waarna hij in 2022 naar Anderlecht trok. Ondertussen speelt hij met Anderlecht mee voor de titel en staat er nog een EK met België op het programma.

Meeste interlands

Maar daarna zou het wel eens einde carrière kunnen zijn voor de verdediger. Hij zou namelijk aan intieme kringen al hebben meegedeeld dat het EK in Duitsland zijn laatste toernooi als Rode Duivel wordt. Dat nieuws is nog niet officieel bevestigd, maar toch komt het ook niet als grote verrassing.

Jan Vertonghen is met zijn 152 caps dé recordinterland van ons land en heeft ondertussen al afscheid moeten nemen van heel wat teamgenoten. Van de gouden generatie blijven enkel Romelu Lukaku (30), Thibaut Courtois (31) en Kevin De Bruyne (32) nog over. Vertonghen zal zijn aantal interlands nog laten opklimmen tot minstens 157, aangezien er in juni nog twee vriendschappelijke wedstrijden op de planning staan en België minstens drie wedstrijden in de groepsfase van het EK zal afwerken.

Meer
Lees meer...