Rode Duivels bereiden zich voor op oefenmatchen tegen Ierland en Engeland: Meunier en Tielemans spreken de pers toe

Afgelopen week maakte Tedesco zijn selectie bekend voor de aankomende oefeninterlands van eind maart in en tegen Ierland en Engeland. Met verschillende blessures van onder meer Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku wacht de Rode Duivels een eerste test in de aanloop naar het EK in Duitsland.

Aanstaande zaterdag zal het nationale team een oefenwedstrijd spelen tegen Ierland. Daarna volgt een tweede match tegen Engeland op dinsdag. Thomas Meunier (Trabzonspor) en Youri Tielemans (Aston Villa) spraken de pers een woordje toe.

Thomas Meunier

Meunier is terug van weggeweest. Sinds zijn transfer van Dortmund naar Trabzonspor heeft hij al heel wat speelminuten gemaakt bij de Turkse ploeg.

Thomas Meunier
Photo by VIRGINIE LEFOUR via Getty Images

“Dortmund gaf aan dat als ik een optie vind, ik mijn kans moet grijpen. Mijn enige doel was om geselecteerd te worden voor het nationale team, en daarom heb ik voor Trabzonspor gekozen. Mijn transfer is niet alleen om minuten te maken. De ploeg staat nu derde in de competitie en heeft zich geplaatst voor de halve finale van de Turkse beker. Ik voelde me meteen op mijn gemak binnen de ploeg”, vertelt hij.

Youri Tielemans

Ook Tielemans doet het goed bij zijn ploeg Aston Villa. “Elk jaar word ik een betere speler. Ik ben in topvorm en ben klaar voor de twee wedstrijden”, laat hij weten. Vooraf was er sprake dat Tielemans wellicht beter verdient dan bij een middenmoter te spelen. Maar Aston Villa staat nu vierde in de Premier League, wat toch wel verrassend is.

Youri Tielemans
Photo: VIRGINIE LEFOUR / BELGA MAG via Getty Images

“Ik weet welke keuze ik gemaakt heb met Aston Villa. Had ik verwacht dat de ploeg het zo goed zou doen? Jazeker, daarom dat ik heb besloten de groep te vervoegen. Ik was klaar voor dit project en deze uitdaging. Hopelijk blijkt aan het einde van het seizoen dat dit de juiste keuze was. Ik ben nu een veel completere speler dan twee jaar geleden en ben blij dat al mijn harde werk vruchten afwerpt”, klinkt het.

Meer
Lees meer...