Bondscoach Domenico Tedesco verlengt zijn contract bij de Rode Duivels tot 2026

Domenico Tedesco blijft minstens tot 2026 bondscoach van de Belgische nationale voetbalploeg. De 38-jarige Duits-Italiaanse trainer ging iets meer dan een jaar geleden aan de slag bij de Rode Duivels en verlengde zojuist zijn contract met twee seizoenen. Zijn eerste grote doel met België wordt het EK in Duitsland van komende zomer.

Acht overwinningen en twee gelijke spelen – tegen Oostenrijk en Zweden -, dat is het rapport van één jaar Domenico Tedesco als bondscoach bij de Rode Duivels. Daarmee wist de 38-jarige Duitser de Rode Duivels zonder problemen naar het Europees kampioenschap te loodsen. Bovendien was België voor dat EK reekshoofd waardoor hen een makkelijke groepsfase staat te wachten.

Contract tot 2026

Dat alles zorgde ervoor dat begin dit jaar de gesprekken over een contractverlengingen werden opgestart. Die zijn nu met succes afgerond. Dat maakte de Belgische voetbalbond (KBVB) bekend op een persconferentie in Louvain-la-Neuve waar ook de selectie voor de komende oefeninterlands is medegedeeld.

Tedesco tekende een nieuwe deal tot 2026. Dat zal hem dus aan het roer van de Rode Duivels houden tot na het WK in Canada, Mexico en de Verenigde Staten.

“Geloven in deze ploeg”

“Mijn staf en ik voelen het vertrouwen. Wanneer beide partijen hetzelfde willen, dan lopen de onderhandelingen heel vlot. Ik heb hier een heel goed gevoel bij en dat is het belangrijkste. Wij geloven in deze ploeg. Ook op dat vlak is deze contractverlenging een duidelijk signaal”, zei Tedesco daar zelf over bij Sporza.

Meer
Lees meer...