Belgische voetbalbond wil contract van bondscoach Domenico Tedesco met twee jaar verlengen

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) overweegt om het contract van Domenico Tedesco met twee jaar te verlengen. De 38-jarige bondscoach is nog maar één jaar aan de slag bij de Rode Duivels, maar wist de Belgische nationale ploeg zonder problemen naar het EK te brengen. Komende zomer loopt zijn huidige contract af.

Achter overwinningen en twee gelijke spelen – tegen Oostenrijk en Zweden -, dat is het rapport van één jaar Domenico Tedesco als bondscoach bij de Rode Duivels. Daarmee wist de 38-jarige Duitser de Rode Duivels zonder problemen naar het Europees kampioenschap te loodsen. Bovendien was België voor dat EK reekshoofd waardoor hen een makkelijke groepsfase staat te wachten.

Hoewel de echte test voorlopig uitbleef, kan er Tedesco dan ook niet echt iets verweten worden. Met spelers als Jeremy Doku, Johan Bakayoko, Amadou Onana, Dodi Lukébakio en Orel Managala regelmatig in de basis wist hij bovendien de ploeg serieus te verjongen, iets wat een vaak gehoorde kritiek was van zijn voorganger Roberto Martinez.

“Grote waardering”

“Vorige vrijdag hadden we een onderhoud van anderhalf uur. Dat verliep in amicale en constructieve sfeer. Hij heeft het heel goed gedaan sinds hij bondscoach is”, zegt Piet Vandendriessche, de recent aangestelde CEO van de KBVB, aan HLN. “De exacte modaliteiten moeten we nog bekijken. Het is alleszins onze intentie om voor het EK te weten waar we staan.”

“We kunnen op dit moment enkel zeggen dat de sportieve cel grote waardering heeft voor het werk van Domenico Tedesco. Hij heeft ons na een moeilijke periode gekwalificeerd voor het EK, met nog twee wedstrijden voor de boeg”, klinkt het.

Meer
Lees meer...