Jason Momoa wil deze vraag over ‘Game of Thrones’ niet meer horen

In een interview met The New York Times Magazine heeft Jason Momoa hard gereageerd op een vraag over zijn Game of Thrones-personage Khal Drogo. Hij maakte daarbij duidelijk dat acteurs geen inspraak hebben over de verhaallijnen uit een reeks.

Jason Momoa werd onlangs geïnterviewd door The New York Times Magazine. Daarbij kreeg hij vragen over zijn verschillende grote rollen. Zo ging het onder andere over zijn rol als Aquaman in de gelijknamige films of die van Duncan Idaho in de film Dune die later dit jaar verschijnt. Maar de rol waar de meesten hem van kennen is natuurlijk die van Khal Drogo in Game of Thrones. Al is er één vraag over dat personage die Momoa duidelijk liever niet meer krijgt.

Verkrachting

In het interview kreeg Momoa de vraag of hij “in het huidige klimaat de scène waarin hij Daenerys (Emilia Clarke) verkracht nog zou spelen” en of hij spijt had van de scène. “Het was belangrijk om Drogo en zijn stijl voor te stellen”, antwoordde de acteur. “Ik speelde iemand zoals Genghis Khan. Het was heel, heel, heel moeilijk om te doen. Maar het was mijn job om dat te spelen. Het is niet leuk, maar het is was het personage was. Het is niet mijn job om te zeggen: ‘Misschien moet ik dit niet doen?’. Ik heb nog nooit de vraag gekregen of ik spijt heb van een rol. We zullen het zo stellen: Ik heb het al gedaan. Ik moet het niet opnieuw doen.”

Maar de vraag bleef ook tijdens de rest van het interview door het hoofd van Momoa spelen. Daarom haalde hij het op het einde van het interview opnieuw aan. “Ik wil nog iets aanhalen dat op mijn maag ligt. Wanneer je verwees naar Game of Thrones, verwees je naar iets wat gebeurde met mijn personage en of ik het opnieuw zou doen. Ik vind het jammer dat je dat vroeg. Het voelde vuil, het is niet aan mij om iets te verwijderen. Alsof een acteur de kans heeft om dat te doen. We kunnen niets doen. Er zijn producers, er zijn schrijvers, er zijn regisseurs. En je kan niet zomaar binnenwandelen en zeggen: ‘Ik ga dit niet doen, want het voelt niet juist binnen het huidige politieke klimaat. Dat gebeurt nooit. Daarom voelt deze vraag fout. Ik wil dat je dat beseft.”

Meer
Lees meer...