Javier Bardem viel meer dan 4 meter naar beneden uit troon tijdens opnames ‘The Little Mermaid’

Hoewel The Little Mermaid zich voornamelijk onder water afspeelt, gebeurde het grootste deel van de opnames voor de film gewoon in een studio. Daardoor kregen de acteurs dus wel te maken met zwaartekracht en dat mocht vooral Javier Bardem, die in de film King Triton speelt, aan den lijve ondervinden.

Sinds vorige week kan je in de cinema gaan kijken naar de live-actionremake van de Disneyfilm The Little Mermaid. In die film speelt Halle Bailey de hoofdrol als Ariel. Dat doet ze naast enkele andere bekende namen, zoals Melissa McCarthy (Ursula), Daveed Diggs (Sebastian) en Javier Bardem (King Triton). Die laatste moest bijna vervangen worden in de film na een zware val op de set.

Val uit troon

In een – letterlijk – rondetafelgesprek met de cast van The Little Mermaid vertelde regisseur Rob Marshall over een incident waarbij het bijna fout liep voor acteur Javier Bardem (54). “We waren Javier bijna kwijt”, klonk het bij de regisseur. “Zijn troon hing minstens 12 meter boven de grond en hij viel meer dan 4 meter naar beneden.”

“Maar Javier, die de coolste en vriendelijkste man ter wereld is, zei: ‘Het is oké. Ik ben oké. Alles is in orde.’ Maar het was wel heftig. Dan pas besef je dat wat je doet eigenlijk heel uitdagend is. We waren nooit op de grond tot halfweg de film.” De onderwaterscènes van The Little Mermaid werden namelijk allemaal bovengronds gefilmd in een een grote bluekey-studio. Daar hingen de acteurs in harnassen die hen optilden en de illusie creëerden dat ze aan het zwemmen waren, zonder dat de acteurs ook echt hele dagen onder water moesten doorbrengen.

Bekijk hier het volledige gesprek met de cast van The Little Mermaid:

The Little Mermaid is nu te bekijken in de cinema.

Meer
Lees meer...