‘The Little Mermaid’: Op deze hilarische manier werd ‘Under The Sea’ gefilmd

Sinds vorige week kan je in de cinema gaan kijken naar The Little Mermaid. Hoewel het gaat om een live-actionfilm, komt er veel CGI kijken bij het maken van de film. Daardoor zien de opnames er soms heel anders uit dan het eindresultaat. Dat was ook het geval bij de opnames van het nummer Under The Sea, dat zich ironisch genoeg niet echt afspeelde onder de zee.

Wie al is gaan kijken naar The Little Mermaid, weet waarschijnlijk dat de onderwaterwereld er prachtig uitziet. Maar wie dacht dat hij, zij of die zelf kon gaan zwemmen tussen de tropische vissen en het felgekleurde koraal moeten we teleurstellen. De opnames vonden namelijk niet echt onder water plaats, maar in een studio en de beelden daarvan zijn even grappig als bewonderenswaardig.

Under The Sea

De nieuwe versie van Under The Sea wijkt sterk af van het origineel uit de animatiefilm uit 1989. Waar je in de originele versie kreeften zag trommelen op schelpen, een vis saxofoon zag spelen en een schildpad zag jongleren met zeesterren, gaat het er in de nieuwe versie toch iets realistischer aan toe. Al is het dus wel allemaal CGI.

In de scène zien we de schoonheid van de onderwaterwereld, maar tijdens de opnames was daar maar weinig van te zien. Chris George Scott, een van de dansers uit de film, deelde enkele beelden van achter de schermen. Bij die beelden was vooral één opvallende video.

In de video is te zien hoe een deel van de scène van Under The Sea werd opgenomen. Het gaat om een scène waarin Ariel en Sebastian op schildpadden zitten. Maar eigenlijk zaten ze niet op zeedieren, maar wel op de ruggen van dansers. Die dansers kropen (uitgerust in een blauw pak) op hun handen en knieën vooruit. Sebastian was dan weer gewoon een pop terwijl actrice Halle Bailey zonder zeemeerminnenstaart en zonder haar moest bewegen alsof ze onder water zat. Het toont dus nog maar eens hoe sterk het acteerwerk van Halle Bailey is, want wij zouden ons in deze situatie niet serieus kunnen houden.

Bekijk hier de beelden van danser Chris George Scott (de video zit als 7de):

Bekijk hier een fragment uit Under The Sea zoals het in de film te zien is:

The Little Mermaid is nu te zien in de cinema.

Meer
Lees meer...