Je gaat nooit meer rietjes gebruiken als je het filmpje van deze arme zeeschildpad gezien hebt

Hartverscheurend, dat is het minste dat je kan zeggen van het onderstaande filmpje van een groep Amerikaanse wetenschappers in Costa Rica. Tijdens een boottochtje vonden ze een gewonde zeeschildpad, met een onverklaarbaar voorwerp in zijn neusgat. In het filmpje proberen de onderzoeker het onverklaarbare voorwerp te verwijderen met een zakmes, maar dat gaat allesbehalve gemakkelijk. Als het uiteindelijk wel lukt, blijkt dat het om een plastieken rietje gaat … Opgelet: aangrijpende beelden.

Hoewel het beestje duidelijk een traumatische ervaring ondergaat in het filmpje, lieten de onderzoekers wel weten dat de bloeding snel na het verwijderen van het rietje stopte. Bovendien sprong het dier – na enkele uren observatie – al snel terug in het water, blij dat hij weer vrijuit kon ademen.

De onderzoekers zijn trouwens een crowdfundingcampagne gestart, waarbij je geld kan geven om het onderzoek naar de zeeschildpadden in Costa Rica en de Caraïben te steunen. Op één dag tijd werd 2.000 dollar ingezameld, maar er is nog veel meer geld nodig.

Bronnen: Mashable, Mirror
Meer
Lees meer...