Jeremy Renner is openhartig over zwaar ongeluk: “Ik wilde niet aan een machine liggen voor de rest van mijn leven”

In de special Jeremy Renner: The Diane Sawyer Interview – A Story of Terror, Survival and Triumph heeft acteur Jeremy Renner voor het eerst uitgebreid en openhartig gesproken over zijn levensbedreigende ongeval van begin dit jaar. Renner liet daarbij weten dat hij nadacht over het einde van zijn leven. “Ik vroeg om mij niet heel mijn leven aan een machine te laten liggen”, klonk het.

Jeremy Renner kwam op 1 januari onder een zogenaamde snowcat van zo’n 6.500 kilogram terecht in de buurt van zijn ranch in de staat Nevada in de Verenigde Staten. De acteur werd met een helikopter naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij een tijdje in kritieke toestand verkeerde.

Ondertussen deelden zowel Renner als zijn familie verschillende updates en lijkt het goed te gaan. Afgelopen weekend maakte de acteur bekend dat hij bij dat ongeval meer dan 30 botten had gebroken. Zijn revalidatie zou nog maanden tot zelfs jaren kunnen duren.

Levenseinde

Via de lokale sheriff Darin Balaam kwamen we begin dit jaar al meer details te weten over het zware ongeval. Jeremy Renner raakte namelijk onder sneeuwruimer terecht toen hij zijn neef wilde redden die daar zelf dreigde onder te belanden.

Renner zelf heeft nu ook voor het eerst gesproken over die noodlottige dag. Dat deed hij in de special Jeremy Renner: The Diane Sawyer Interview – A Story of Terror, Survival and Triumph die donderdag in de Verenigde Staten is uitgezonden. “Als ik daar alleen was geweest, was dat een vreselijke manier geweest om dood te gaan, en dan zou ik zeker gestorven zijn”, legde hij uit. De acteur dacht kort na het ongeval concreet na over het einde van zijn leven. “Laat mij niet in leven aan buizen van een machine. Als mijn bestaan afhankelijk is van medicatie en pijnstillers, laat me dan nu gaan”, zei hij tegen zijn familie.

Gevolgen

Enkele maanden na het ongeval heeft Jeremy Renner nog steeds heel wat gevolgen. “Aan één kant van mijn lichaam ben ik nog steeds niet gevoelig voor aanrakingen, maar dat zal nog beteren. Ik voel al vooruitgang. Ik voel bijna geen van mijn tanden aan de bovenkant omdat ze in mijn gezicht twee platen hebben ingebracht door een breuk in mijn oogkas. Ze hebben schroeven in mijn schedel en mijn kaak gestoken om het met rekkers samen te houden. Ik heb weer moeten leren praten”, klinkt het volgens The Hollywood Reporter.

Meer
Lees meer...