Nieuw rapport geeft meer duidelijkheid over omstandigheden van zwaar ongeluk Jeremy Renner

Er zijn meer details onthuld over de exacte omstandigheden van het zware ongeval waarbij Jeremy Renner (51) op Nieuwjaar levensgevaarlijk gewond raakte. De acteur, vooral bekend als Hawkeye, zou toen hebben proberen voorkomen dat zijn volwassen neef onder een sneeuwruimer terechtkwam.

Jeremy Renner kwam op 1 januari onder een zogenaamde snowcat terecht in de buurt van zijn ranch in de staat Nevada in de Verenigde Staten. De acteur werd met een helikopter naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij een tijdje in kritieke toestand verkeerde.

Meer dan 30 botten gebroken

Ondertussen deelden zowel Renner als zijn familie verschillende updates en lijkt het goed te gaan. Afgelopen weekend maakte de acteur bekend dat hij dat ongeval meer dan 30 botten had gebroken. Zijn revalidatie zou nog maanden tot zelfs jaren kunnen duren.

Voorlopig was nog niet exact duidelijk wat er op die bewuste nieuwjaarsdag gebeurd was. Een lokale sheriff verklaarde eerder al dat Jeremy Renner zijn Pistenbully (een sneeuwruimer van zeven ton, red.) had proberen stoppen toen die vanzelf was beginnen bewegen. Tijdens die poging kwam de acteur onder de sneeuwruimer terecht.

Noodrem

CNN komt nu met meer details op basis van een rapport van het Sheriff’s Office van Washoe County. Zo zou Renner uit zijn sneeuwruimer zijn gestapt omdat die begon te glijden. Daarbij zou de acteur vergeten hebben de noodrem te gebruiken. Daardoor begon de sneeuwruimer verder te glijden en dreigde de neef van Jeremy Renner eronder te belanden. Die zou daarop het toestel hebben proberen tegenhouden of van richting doen veranderen. Daarvoor probeerde hij er opnieuw op te klimmen, waarbij hij onder het voertuig raakte.

Volgens het rapport waren er aan de snowcat “mechanische problemen die een rol zouden kunnen gespeeld hebben bij dit ongeval”. Toch geloven zij dat het gebruik van de noodrem het ernstige ongeval had kunnen voorkomen.

Meer
Lees meer...